[Baboom av Sandra Chevrier x Martin Whatson] Første kunstkjøp - fornuftig pris

Hei! Etter å ha sett utstillingen av Sandra og Martin i Stavanger, så ønsker jeg å begynne med samling av streetart. Jeg lurer derfor på hva jeg må ut med for å anskaffe meg Baboom av de overnevnte kunstnerene, da dette bildet hadde et nydelig blikkfang.

Han som selger bildet har fått det rammet inn for 3-4 tusen.
Dette blir mitt første kunstkjøp og jeg vet ikke hva som vil være en fornuftig pris, og setter derfor “pris” for alle svar som kan guide meg i rett prisklasse.

Hvis det er en som selger dette bildet, med en ramme til 3-4000, så har han ikke prioritert innrammingen, eller er bestekamerat med en rammemaker!!!

20K + - synes JEG vil være en fornuftig pris HVIS det er innrammet med AR-glass, noe et så mørkt bilde bør være , pluss pp og en "ok"ramme. Ihvertfall pr dags dato,så vil tiden vise hvor populært det blir. Men et tøft motiv.

16000kr. Må selvsagt være minst UV70. Selv det, med så mørkt motiv, vil du kanskje til og med ha UV90 på etter hvert for å unngå refleksjon. Er ikke mange trykk av Sandra som går for over 20k, noen få, så vil tiden vise om dette er ett av dem, men den oppsiden bør du få :slight_smile:

1 Like

Med et opplag på kun 20 og antakelig kun et eller to av disse som er til salgs, er det nok dessverre selger som bestemmer hvilken pris han ønsker å selge for. Litt merkelig at han har valgt å ramme det inn for så å selge det noen få dager etterpå, siden de fleste synes det er en fordel å kunne velge ramme og glass selv, så bruk det mot ham… Nå er vel verken Sandra eller Martin tradisjonelle gatekunstnere med ulovlige vegger på gata på samvittigheten, så hvis det er gatekunst du ønsker å samle på finnes det mange gode alternativ, men hvis det er akkurat dette du liker så lykke til med kjøpet :blush:

1 Like

Mtp antall, størrelse og utsalgspris tenker jeg selger enkelt kan få opp mot 19-20 uten ramme for dette printet i utlandet. Mulig i Norge også. Dette var det absolutt fineste og mest populære printet av de to som ble solgt og det er nok ikke ofte man vil se dette til salgs. Her har selger alle kortene på hånden :slight_smile:

Oi, ser ut som jeg får begynne med noe som har mindre verdi. Selgeren har det opphengt på veggen og har sagt at det vurderes solgt, dog uten å nevne pris.

Takk for hjelpen alle sammen :slight_smile:

Du har jo en annen collab av Whatson og Chevrier som ligger ute på finn til litt mindre, det kan jo være et fint sted å starte :slight_smile:

Et rimeligere alternativ kan være å kose deg med kaffesettet og lightboxen til Chevrier nå som høstmørket snart faller på😊.
Neida, bare en tulleting fra meg. Ser andre over har nevnt at dette nok ikke faller i street art kategorien.
Du får søke litt rundt. Mye trykk som slippes hele veien.

1 Like

Mye Dolk til salgs nå, i prisklasser fra noen få laken til 70-80k. Anbefales i en gatekunstsamling :slight_smile:

2 Likes

Enig. Bombsuit blant annet mener jeg er undervurdert og kan kjøpes relativt rimelig nå. :slight_smile:

5 Likes

Nå kan det virke som trådstarter er ute etter litt “eye candy” og ikke street art i den forstand. Men jeg kan jo foreslå AFK sin Ice Diamond. Der får du i pose og sekk. Gjerne xl utgaven.

1 Like

Vil nå slå et slag for Roamcouch jeg, Synes han lager både kule motiv, og “koselige” hvis det er lov å si på et kunstforum.:grin: Regner med at det ikke nødvendigvis trenger å være ulovlig streetart, gatekunst kan jo også være lovlig.

3 Likes

Eller man kan si “kunst som er laget på en vegg som kan ses fra gata…” :wink:

Om du er på jakt etter street art og vil ha norsk street art så anbefaler jeg definitivt Dolk. Finner du rette Dolk motivet så har du noen som vil henge i årevis. Ellers er det mye spennende innen norsk gatekunst til en langt rimeligere penge. Om du er i Bergen så kan jeg vise deg rundt på det som er i Gategalleriet.

Jeg vil råde deg til å kjøpe kunst direkte fra kunstnerne, så vil du både få førstehåndspris og eventuelt få fordel av en verdioppgang istedenfor å la andre få den gevinsten. Mange kunstnere har sine egne utgivelser på egne nettsider eller via Big Cartel.

Et tips er den Belgiske gatekunstneren Dzia, som bl.a. har vært og malt vegger i Bodø og Røst. Han kommer med to nye svart-hvitt trykk i små opplag i løpet av et par uker. Hvis du liker kunsten hans følger du med på denne siden;

Ellers kan du Google deg enkelt frem til andre kunstnere som du liker og hvordan du kan kjøpe direkte.

Lykke til :+1:t2:

1 Like

Ikke for å være frekk med de andre forumittene, men fritt oversatt fra engelsk: “veien til kunsthelvete er brolagt med gode intensjoner”.

Kjøp det du liker, ikke bruk penger du ikke kan tape, du er heldig om du får pengene dine igjen når du en gang skal selge/bytte ut.

5 Likes

Og kjøper du fra galleriene hjelper du til med å holde liv i et tilbud kunstnerne har mye glede av (og inntekt fra). Handler du hos et galleri som formidler på vegne av kunstner får du også førstehåndspris. Ingen kunstner med respekt for seg selv gir rabatt om du kjøper direkte fra dem hvis de har gallerier som representerer dem, det er å undergrave sitt eget marked.

Jepp, jeg bare, bare, bare måtte :smile:

3 Likes

Mitt svar var ikke et tilsvar til ditt svar. Jeg så det først etter at jeg la ut mitt “råd.”

Enkelte kunstnere benytter aldri eller sjelden gallerier og slipper dermed å dele inntektene sine med noen andre. Jeg sier ikke hva som er best siden det vil variere mye…

1 Like

Må bare legge til dette bilde pga profilbilde ditt :smiley:

1 Like