Basquait - Flatiron Editions

Estatet til Basquiat slipper printet “Boxer Rebellion” 26. september. Prisen begynner på 35.000 USD og er “tiered”. Edition på 60.

Disse er ikke signerte. Kan de holde denne verdien?

Såvidt jeg vet har de tidligere trykkene gitt ut av estatet økt godt i verdi, men synes ikke dette nyeste motivet var det beste de kunne valgt.

https://www.instagram.com/p/BoFa5l3HFeC/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=xbubenelkqt1

De har det ja. Er litt skeptisk til trykk som kommer fra estatet. Motivet… Hvis de kan velge fritt blant hans motiver, så kommer dette så sinnsykt langt ned på lista.

350.000 for det greiene der? Jaja

1 Like

Utgitt etter kunstneres død, kunstner har ingenting med det å gjøre, usignert…
Det eneste som er sikkert er at mange store samlere og gallerier har milliarder syltet ned i Basquiat. De vil gå langt for å bevare verdien på alt tilknyttet hans navn.

Hmmm…utgitt etter kunstnerens død, usignert…minner meg litt om noe… :stuck_out_tongue:

He, he ja men forskjellen er som sagt at det ikke er et bra fangstnett på push, bare masse trykk i et lite marked bestående for det meste av private.

1 Like

Tror heller ikke dette er trykk kunstneren selv har planlagt utgitt før sin død.

Husk at ved innførsel må man betale 25% mva fordi kunstner er død og opplaget usignert.

Er det ikke definert som kunst med begrenset opplag på 60 stk, og MVA grunnlag 20% av prisen?

Må være signert iht §1-3-2 for å i det hele tatt kunne være definert som kunst. Ellers:

Kunst av avdøde kunstnarar

Dersom du vil importere kunstverk av avdøde kunstarar til Noreg, gjeld ikkje fritaket og du må betale meirverdiavgift.

Delvis fritak – lågare utrekningsgrunnlag – full avgiftsplikt

Dersom kunstverket ikkje vert importert av kunstnaren eller mellommannen, men likevel reknast som kunst etter definisjonane i meirverdiavgiftsforskrifta § 1-3-2, settast utrekningsgrunnlaget til 20 % av verdet til kunstverket medrekna frakt og forsikring. Dette utrekningsgrunnlaget gjeld tilsvarande som for kunstverk av avdød kunstnar.

Dersom kunstverket ikkje kan reknast som kunst etter definisjonane i § 1-3-2, skal du betale meirverdiavgift av heile verdet medrekna frakt og forsikring. Dette gjeld kunstverk av både nolevande og avdøde kunstnarar.

2 Likes

Som over. Hadde bildene vært signert, men kunstner død, hadde det blitt godkjent som kunst, men momsgrunnlaget hadde vært 20% av verkets verdi og av de 20% måtte man betalt 25% mva.

1 Like