Dot Dot Dot - URBEAUX, 10-20 September, Galleri A & A minor (Oslo)

Tekst kopiert fra event; Dot Dot Dot URBEAUX 10th. - 20th. September at Galleri A and A minor

OPENING THURSDAY THE 10TH OF SEPTEMBER AT 6PM. WELCOME!

Dot Dot Dot returns to Galleri A and A minor with his new solo exhibition URBEAUX presenting his new artistic and project based direction. The anonymous artist has created several works for domestic and international festivals like Nuart in Stavanger,and PROJECT M during URBAN NATION in Berlin. He is known for his satirical view on the street art scene and its self-imposed grandeur along with the players who have taken the format from the street and into the world of multinational commercialisation.

In URBEAUX Dot Dot Dot questions the significance of street art and explores the format in its execution and presentation as well as its core values. Are there meaningful ideas behind the art works? Is it political beliefs, or just pure aesthetics with a desire for fame and money? What does the artists really want to achieve?

Dot Dot Dot’s new works will only be open for public viewing from opening night on the 10th of September at 6pm.

DOT DOT DOT er tilbake med et helt nytt utrykk og en prosjektbasert utstilling.

Kunstneren med ukjent identitet har laget flere arbeider internasjonalt og nasjonalt til bl.a. “Project M” under Urban Nation i Berlin og NuArt Festival i Stavanger. Han er kjent for å ha et skråblikk på samtidskunstens egen forherligelse og aktørene som har forandret street art segmentet til en multinasjonal handelsplass.

I URBEAUX går DOT DOT DOT til kjernen i spørsmålet om hva street art egentlig er og gir et syn på den kontemporære scenen i utførelse og presentasjon. Gjennom en tekstbasert estetikk peker han på meningen og stiller spørsmål ved hele street art kulturen og verdiene; Hvilke meningsbærende ideer ligger bak, og hva er det sjangeren og den enkelte kunstner egentlig ønsker å oppnå? Finnes det et politisk aspekt, eller er de fleste kunsterene estetikk-entreprenører med ønske om berømmelse og penger?

Arbeidene blir ikke offentliggjort før åpningen torsdag 10. september kl 18.

Jeg gleder meg til dette, rekker desverre ikke å se før i neste uke, men blir spennende :slight_smile: Noen som skal på åpningen?

Mens dere venter på utstillingen har Dot Dot Dot donert bort et skateboard til vår auksjon. Bare å by!

Hvordan gikk denne åpningen tro?

Fikk en preview av Johnathan LeVine på Mail. Der var bla. Disse to av ddd

1 Like

Fikk den jeg og. Er dette den “nye” stilen? Har inntrykk av at interessen rundt … er litt synkende?

‘Nye Dot’ er mye mer spennende en flere av de andre street-art kunstnerne pr. dags dato i Norge. Dot (med Dolk) pusher grenser og går nye veier. Det viser at han er i en annen liga enn alle de andre hangarounds’a som, merk meg mine ord, kommer til å følge etter!

En hammer i en brunost, og en blodig banan?

Hmm. Bedre enn den nye Dolk-stilen iallefall.

1 Like

Likte egentlig den brunoste :smile:

Jeg og likte brunosten :smile:

Bilder fra utstillingen her: Galleri A

http://www.galleri-a.no/uploads/bilder/120/1442140816.jpg

http://www.galleri-a.no/uploads/bilder/120/1442140795.jpg

http://www.galleri-a.no/uploads/bilder/120/1442140680.jpg

http://www.galleri-a.no/uploads/bilder/120/1442140573.jpg

DOT DOT DOT er tilbake med et helt nytt utrykk og en prosjektbasert utstilling. Kunstneren med ukjent identitet har laget flere arbeider internasjonalt og nasjonalt til bl.a. “Project M” under Urban Nation i Berlin og NuArt Festival i Stavanger. Han er kjent for å ha et skråblikk på samtidskunstens egen forherligelse og aktørene som har forandret street art segmentet til en multinasjonal handelsplass.
I URBEAUX går DOT DOT DOT til kjernen i spørsmålet om hva street art egentlig er og gir et syn på den kontemporære scenen i utførelse og presentasjon. Gjennom en tekstbasert estetikk peker han på meningen og stiller spørsmål ved hele street art kulturen og verdiene. Hvilke meningsbærende ideer ligger bak, og hva er det sjangeren og den enkelte kunstner egentlig ønsker å oppnå? Finnes det et politisk aspekt, eller er de fleste kunsterene estetikk-entreprenører med ønske om berømmelse og penger?

Synes han har mange gode poenger, dukker jo hele tiden opp nye navn som lager 2-3 sjablonger og begynner å pumpe ut overprisede trykk…

Nå har vel aldri DDD gjort noe selv som kan minne om å være originalt, inkludert den ‘nye’ stilen. Stein i glasshus.

1 Like

Synd at store deler av ytringene her på veggen er til fordel av egen samling og lite konstruktiv kritikk/ros av
kunst[ner]. Enkelte bør spare seg for å slenge ut en kommentar eller link kun for å provosere, men heller opplyse om personlig mening på en konstruktiv nivå. Jeg forstår lysten, men prøv å behersk de[re]g… #peace&love #system #error :smile:

4 Likes

Ja vi må for all del ikke diskutere noe på et diskusjonsforum… Alle må være enige.

1 Like

Om du baserer en diskusjon med impulsive påstander eller med reflekterte meninger, så får du to forskjellige diskusjoner.

Syntes det er helt innafor å både mene og ytre meninger. Veldig glad for at folk endelig stiller seg kritisk til norske kunstnere.

1 Like

Tror dette forumet bare har godt av et par kritiske røster

Joda, kritikk er ok, men det er jo lurt å stille seg kritisk på riktige premiser. Kunstveggen skrev i dag interessant artikkel om det hele:
http://www.kunstveggen.no/en-observasjon-urbeaux-av-dotdotdot/

Brunost er jo et gammelt motiv