Gigant-åpning av Thomas Kvam / HOMO SACCO


#1

Thomas Kvam / HOMO SACCO
Utstillingsåpning og boklansering

20 Oktober 18:00 - 21:00
Hos QBG og Blomqvist
Tordenskiodsgate 5/6, ved Rådhuset i Oslo

I Thomas Kvams roman Homo sacco møter vi den unge filosofiprofessoren Sofie som bestemmer seg for å infiltrere Oslos kunstliv. Der treffer hun kurator og dekan Mr. K, kunstkritikeren Kjell og kunstneren Scram. Mr. K har ambisjoner om reell innflytelse. Kjell ønsker seg sjelelig dybde. Scram vil skape kunst som blir kjøpt inn av de største internasjonale institusjonene. I bakgrunnen spiller Sofie sitt spill.

Utstillingen på QB Gallery og Blomqvist Kunsthandel presenterer dette i et format der QB er omgjort til en installasjon som forestiller Scrams kontor, altså det fysiske rommet hvor kunstnernes nitide researchprosjekter finner sted.

I Blomqvist kunsthandels to saler presenteres resultatet av dette arbeidet i form av en serie malerier, foto og kulltegninger. I disse arbeidene fremstilles karakterer, scener og tematiske finter fra bokens univers.

Utstillingens hjørnesteiner kan sies å være følgende subversive firkløver; rus, seksualitet, vold og umoral. Det dreier seg om en satirisk og dystopisk fremstilling av samtiden, med hovedfokus på kunstens evne til å gi oss nye perspektiver både på den selv og på samfunnet for øvrig.

Utstillingen står til søndag 5. november.

Facebook event

For utstillings katalog og mer informasjon,
send meg gjerne en mail på jesper@qbg.no :slight_smile:

Håper vi ses på åpning!