Historien om hvordan det en gang var

Det var en gang en ung og uerfaren mann som synes dette med litt annerledes bilder på veggene var en spennende tanke. Så han gikk dit kunstsamlere går når de skal finne inspirasjon og kjøpe seg noe nytt og spennende – på finn.no.

Det var mye fint der ute, tenkte han, men som folk flest synes han at prisene for de flotte bildene var litt for drøye. Det var en som ville selge bildet «Lofoten» av en eller annen Pøbel for 23.000 kroner. Latterlig, tenkte han.

«Boogie Woogie» av Pushwagner fristet den nyhengivne kunstinteresserte. Han kom i kontakt med en på finn.no som ville selge bildet for 11.000 kroner, men da den uerfarne ble usikker på alle de forskjellige versjonene av bildet, lot han muligheten passere. 11.000 kroner for et bilde? Hvem betaler sånt?

En dame med navn Sandra Chevrier lå det mange bilder av ute på finn.no. Bildene falt i interesse også hos husholdningens bedre halvdel, men så var det disse prisene igjen da! En kar ville selge to bilder som het «The Beginning» og «The Triumph», men skulle ha nesten 20.000 kroner samlet for begge to. En annen kunne lokke med «The Cage: A Woman Of A Thousand Faces» for 11.000 kroner. Det var den store versjonen. Alt ble vurdert som for kostbart.

Martin Whatson-bilder lå det også massevis ute av. «Son of Man» lå ute til 5000 kroner, men ble veid og vurdert for dyr. Bildet av en fyr med hjelm og sommerfugl ble ikke en gang vurdert. Kostet sikkert nesten 10.000 kroner.

Pejac-bildet «The Wound» dukket også opp for 9000 kroner. Det ble for dyrt. Det samme ble «Biker» og «Thirteen» av Pushwagner, som begge kostet 9000 kroner også.

Årene gikk og til tross for å tenke seg om tre ganger for mye når det gjelder pris, har det utrolig nok blitt noen kjøp på den uerfarne. Hvilken kjøp får bli en annen historie.

Historien er basert på et dypdykk i fire-fem-seks år gamle finn.no-meldinger og noen like gamle mailutvekslinger med diverse gallerier og nettsteder. Historien har ingen annen moral enn at tidene forandrer seg.

17 Likes

Angrer du? Kan sikkert finne historikk der du forhøre deg og aldri hørt om kunstverket igjen. Det vil alltid være noe som øker i verdi, og noe som synker i verdi. Du husker som regel det som øker i verdi.

Føler med deg

Haha. Takk. Vil tro at mange av oss har lignende opplevelser. Som man likevel kan se tilbake på med et glimt i øyet.

2 Likes

Jupp, og det har svidd for lommeboken i etterkant

Mye gøy om du drar bakover i “dårlig kjøp”-tråden, og. :wink:

3 Likes

Kan godt hende det kommer en oppfølger. :blush:

Jeg kjenner veldig godt en som syntes det var for litt mye da en kar ville selge «The Beginning» og «The Triumph» for 11.000 og som brukte en hel helg på å prute og ha nerver på en deal for både «Girl with teddy» og «Mushroom girl» for 2200£. Dealen glapp, da selger ikke gadd å vente på den ellers hyggelige fyrens ubestemmelighet og solgte til en annen fyr.

Shit happens. Vi lærer noe på veien

3 Likes