Martin Whatson : OLD NEWS (12.11 - 29.11, Galleri A, Oslo)

Sneakpeaks via https://instagram.com/martinwhatson/

https://instagram.com/p/9tTihWBZ5d/

https://instagram.com/p/9YszkXBZ5Y/

https://instagram.com/p/9jgvCzBZ8S/

3 Likes

Martin Whatson : OLD NEWS
http://www.galleri-a.no/main.php?id=utstilling&utstillingid=1439548937

12.11.15-29.11.15 (Galleri A/A minor)Vernissage torsdag 12. november kl 18. Velkommen!

Martin Whatson (f.1984) er tilbake med sin andre separatutstilling i Galleri A. Forrige utstilling SQUARE var en eksepsjonell suksess i forhold til interesse, kritikker og salg. Oppfølgeren OLD NEWS tar en ny interessant retning i Whatson sitt arbeid.

Utstillingen omfatter en serie lerreter og objekter der han reflekterer over klassiske akter, greske skulpturer og antikviteter som settes i en ny kontekst. Samspillet med det antikke og klassiske kunstuttrykket med dagens gatekunst estetikk gir en ny og annerledes kunstnerisk formulering.

Resirkuleringen av eldre kunst i en ny drakt reflekterer over at alt som er skapt har et livsløp og at dette uttrykket kan fornyes eller forsvinne. Et samtidig uttrykk er gjerne overraskende med en ny vinkling men det kan være like interessant å se det som en utvikling i kunsthistorisk perspektiv. Whatson ønsker ikke å fornekte den kunsthistoriske arv snarere tvert imot er det et viktig element I en naturlig fornyelse. Således peker Whatson på det helt sentrale i kunsthistorien; skaperkraften ser gjerne tilbake for å utvikle noe nytt.

Utstillingen er delt i to gallerirom. I Galleri A vil det være lerreter som viser klassiske elementer blandet med en gatekunst teknikk. I Galleri minor vil det være antikviteter og eldre arbeider som er fornyet ved påført arbeid av kunstneren. Dette rommet vil være iscenesatt med elementer fra 1800-tallet. En kan si at i Galleri A er nye ting gjort gamle mens i Galleri A minor er gamle ting gjort nye. Man kan da selv vurdere om det i minor foregår en vandalisering eller en interessant fornyelse. Uansett hva man lander på er det tydelig at Martin Whatson har en fasinasjon for fortidens kunstuttrykk.

Martin Whatson har bakgrunn fra Westerdals hvor han studerte kunst og grafisk design. Siden debuten i 2004 har han utviklet sitt eget uttrykk som graffitikunstner og utforsket sjablongkunst og den urbane scene. Han har hatt flere separatutstillinger og deltatt på gruppeutstillinger i inn- og utland, blandt annet i Tokyo, Paris, London, New York og Los Angeles.

Tenkter å ta turen, noen andre? :slight_smile:

jepp, jeg kommer

Jeg tar turen. Før ferden går til Ullevål for Norge - Ungarn. Bra oppladning!

1 Like

Dette trykket skjønner jeg ikke noe av…det norske flagget?

Dere Oslofolk, hvor lang tid bruker jeg fra Ullevål Stadion til Oslo S? Toget til Bergen går 23.25

@azidops google maps :wink:

Kommer😊

Kommer! @azidops sjekk ruter.no. Raskt med t-bane :slight_smile:

Hjelper ikke med ruter hvis det er fullsatt stadion. Da er det kø ut fra stadion og helt inn på t-banen. Kan like gjerne gå mot bislett og ta trikken derfra :slight_smile:

Jepp. Eller pass i hvertfall på at avreisetidspunkt med trikk eller taxi er i god tid før landskampen blåses av kl 22:45!

Noen som har PDF for showet? :smile:

Assistent i galleri: Check
Togbillett tur/retur: Check
Sovekupe: Check
Lendeorientering Oslo: Check
Billett, type landskamp: Check

Oslo, here I come!

4 Likes

Er damenes aften på bohus, så har ikke mulighet til å komme…
Blir fotball fra soffaen og øl i glasset… Noen som har forhåndskjøpt noe? :smile:

1 Like

Noen som har en idé om hvor mye ‘Dancer’ vil bli sluppet for på Graffitiprints 26.nov? Evt noen info om dette på utstillingen? Husker ‘En Pointe’ gikk for 2000,- ca.

Sikkert nærmere 4-5

Basert på hva?
Står det noe info om dette noe sted?

Trykket er større og handfinished… så tipper minst 350£

1 Like