Nye kunstnere jeg burde vite om?

Lenge siden jeg har postet noe smart her. Så da håper jeg noen andre kan hjelpe meg.

Jeg har som sikkert mange vet et galleri som holder på med kunst det ikke snakkes så mye om her (kom innom meg så kan jeg snakke i en evighet om det vi gjør). Så da har jeg sikkert gått glipp av noe, eller har jeg det?

Ser at det har kommet et streetart museum i Berlin nylig, men utstillingen de har satt opp ser akkurat lik ut de som ble satt opp over alt ellers for 5 år siden. Så kan noen hver så snill og dra frem noe nytt og spennende?

1 Like

Vet ikke om de kan defineres som nye, men har et par folk jeg følger med på, som muligens har sklidd litt under radaren;
Stefan Burnett, kanskje mer kjent som vokalist i Death Grips, hadde sin første exhibition tidligere i år, ganske mørkt materiale, men har sett noen av skissene hans tidligere, og hadde sansen for flere av de.

Jason Woodside, litt på andre siden av spekteret, men har av en eller annen grunn alltid hatt sansen for det han gjør. Så en utstilling han hadde på Colette for noen år siden, og angrer fortsatt på at jeg ikke kjøpte med meg ihvertfall 1 verk.

2 Likes

Nå begynner vi å nærme oss 200 visninger. Ingen fler som har noe nytt å melde?

Da kommer jeg med en det er morsomt å følge på insta. Han har ingenting med denne tråden å gjøre egentlig…

http://instagram.com/alphachanneling

2 Likes

Nå begynner vi å nærme oss 400 og fortsatt er det kun en som har viste meg noe jeg ikke viste om. Ingen som har oppdaget noe nytt og spennende?

Jeg får gjøre litt reklame for noe som skjer 27. oktober i galleriet da. Vi skal ha noe som heter Got It For Cheap. 700+ kunstnere, kun original arbeider, alt i ca A4 str og alt koster 300 kr. En god tegning er alltid verdt 300 kr og de fleste av disse er verdt mer. En gylden mulighet til å oppdage nye kunstnere :wink:

Når jeg var med på det i Athen kjøpte jeg blant annet:
https://www.instagram.com/johnnyabrahams/
https://www.instagram.com/jeffladouceur/
https://www.instagram.com/drake.carr/
https://www.instagram.com/woodrow_white/
https://www.instagram.com/anjasalonen/

5 Likes

Liker Paul Kremer. Enkelt, men lett å hvile øgene på😊

2 Likes

Paul Kramer er kjempe bra! Ser de nye verkene hans refererer John McCracken.

Paul Kramer

John McCracken

Men ikke helt hva jeg er ute etter. Er det noe innen streetartscenen som føles som et nytt friskt pust?

http://www.alanchin.us/

Forsåvidt ikke en ny kunstner, men jeg oppdaget han nylig. Kan heller ikke se at han er nevnt her før:

  • Erik Ravelo fra Cuba.

En del flotte og sterke motiver.

https://www.facebook.com/ErikRavelo/

3 Likes

Slår et slag for danske Frodo Mikkelsen - han har bakgrunn fra grafittimiljøet på 80 tallet, men byttet litt beite på 90 tallet. Fikk selv to prints på døra - direkte fra han sist uke og er veldig happy :grinning:

Sjekk ut Frodo Mikkelsen
Instagram @frodo_mikkelsen

Litt i grenseland kanskje, men “Moves” utfordrer etablert graffiti i Oslo. Mer “kunst” i hans grafitti enn du vanligvis ser.


Bildene er lånt fra: http://oslostreetart.blogspot.no/2016/03/moves.html

5 Likes

flere graffitikunstnere som leverer utrolige verk.Mye av dette visker muligens ut skillet mellom graffiti og streetart og flere har vell gått denne veien (Banksy feks :wink: )
Anbefaler å sette seg litt inn i graffitihistorien, utrolig mye bra og spennende her.

Daim:

bilde

Loomit:

Sergio Odeith:

ukjent:

Seen:


4 Likes

Var nylig i Toscana for første gang og oppdaget en artig paste up delekat satt opp på et gassuttak i gamlebyen Pisa…
Tenkte ikke mer over det før jeg oppdaget flere i Lucca, deretter San Gimignano og ikke minst til slutt en bønsj Firenze. Gudene vet hvor ellers han har vært, men det virker som egne versjoner av mer eller mindre berømte renessansemotiver satt opp i renessanse byer er greia.

Kunstneren er visst lokal fra firenze og kaller seg Blub. Vært aktiv i 18 mnd, så det må vel kvalifsere som ny?
Tydeligvis god venn med Clet og vært representert på en ustilling i Belgia sammen med han allerede.Klarte å spore opp et slitent verksted/sjappe i Firenze som solgte noen unummererte signerte trykk på blindramme til meget hyggelig pris. Originalene har visst mer eller mindre flydd vekk etter hvert og er visst oppe i €3-7k allerede sa damen i sjappen. De 2 originalene de hadde der var ikke for meg, men det ene trykket de hadde av Bia de`Medici plukket jeg opp. Kjempefornøyd.

Hva synes dere?

7 Likes

https://www.instagram.com/paajoecoffins/

Paa Joe sine kister. Utstillt på mange museer rundt om i verden. Gøy

1 Like

Classics! :slight_smile:

Nydelig graffiti!

https://www.instagram.com/maria.svarbova/

Maria Svarbova

Jeg skal ikke driste meg til å foreslå spesifikke kunstnere i kategorien «burde vite om og/eller «up and coming», men jeg har ihvertfall stor glede av å følge Saatchi Art i LA.

Her får man kunst i «alle» prisklasser og stilarter, samtidig som du via jevnlige nyhetsbrev får interessante oppdateringer og ny kunnskap om kunstnere de velger ut i kategorien «one to watch».

https://www.instagram.com/__remmidemmi/

1 Like

Paa Joe er en morsom type, digger kistene hans.
Ser han møtte Stefan Simchowitz i LA for noen uker siden hvis noen har lyst til å spekulere :wink:

https://www.instagram.com/p/BZjFqoHAlgB/?taken-by=paajoecoffins
https://www.instagram.com/p/BZMGI2FAaXg/?taken-by=paajoecoffins

2 Likes

Kanskje ikke så ny for deg Gard, men har hatt sans for Jean Pierre Roy et par år. Har ikke fått meg til å kjøpe noe fordi det ikke passer inn i huset. En slags kitch Conor Harrington?

3 Likes

Helt enig - synes han lager utrolig flotte bilder med disse hodeløse kjempene. Fikk med meg utstillingen han hadde hos Galleri Poulsen i kødbyen. Utrolig detaljerte og fargerike malerier, og noen håndkolorerte trykk som jeg angrer litt på at jeg ikke gikk for…