Posten og gebyrer

Posten prøver seg igjen med å ilegge gebyrer på forsendelser fra GP. Like mye krangling med de hver gang. Denne gangen prøver de seg med følgende argument: Sendingen du viser til er ikke ilagt mva/ toll. Men Tolletaten krever at de legges inn i fortollingsprogrammet med henvisning til mva- fritak. Det registreres at det er importert kunst. Da blir det allikevel et gebyr på kr. 341,- å betale. Dette er prisen for importbehandlingen av pakken.
Noen som har vært borti denne og vet om dette er noe som de faktisk kan kreve?

Kos deg, lang post om mye av det samme. :sweat_smile:

Jeg synes faktisk at argumentasjonen holder for posten sin del. Ofte er ting merket dårlig og det er mye manuelt arbeid som kreves fra deres side. På den andre siden; ting under tollgrensa og f.eks. bøker som er fritatt på samme måte som kunst slipper unna behandlingsgebyret. Burde kanskje ikke minne de på det :joy:

1 Like

Tror ikke tolletaten ser på bøker og kunst som samme sak. Kan godt forstå at tolletaten krever kunst (som er fritatt mva) registrert. Dette for å ha en viss kontroll over hvor store verdier som importeres. Om så tilfelle så forstår jeg også at posten tar seg betalt for jobben.