Stensilspray på flis - hjelp søkes ;)

Hei folkens!
Jeg tenkte jeg skulle male/spraye et noen bokstaver etc på en flis på et bad her hjemme. Er det noen som vet;
-Hvor man kan få kjøpt bokstaver som man kan legge på som mal (bestille ferdige stensiler med ordene i rett størrelse kanskje)?
-Hvordan man behandler flisen i forkant for å få malingen/sprayen til å sitte?
-Om man skal spraye eller bruke maling?
-Om man skal overflatebehandle flisen med noe i etterkant?

En fargehandleren eller malingbutilkk har maling som er beregnet til å overmale fliser, den kan ganske sikkert brukes. Rengjøring av flisen er viktigst: bruk en blanding av edikk og Zalo, deretter salmiakk før skylling med vann. Sjablong kan lages på PC. Print ut på tynn kartong som tapes fast tett til flisen. Ta malingen eller lakken på en svamp som presses lett mot sjablongåpningen, slik at fargen dekker. Ikke mer enn at du unngår renning bak kartongen. Sprayboks kan gi mye søl på badet, Fjern sjablongen før tørking.

1 Like

Hvis du bruker spray er det lurt å varme opp boks (varmt rom/varmepistol) før bruk. Da tørker det fortere, unngår sig/renning.

Hvis du går til Clas Ohlson eller Biltema, selger de skalpellen (likner operasjonskniver). De har også små tapetkniver. Med godt lys og stø hand, skal det gå greit å skjære ut åpninger. Mindre biter, f eks den indre sirkelen i bokstaven O, holdes på plass av tynne kartongstrimler som du lar være igjen, eller tape. Se bokstavene i street art-verk med sprayboks, så er du at det er tynne brudd i strekene etter slike holdepunkter. Utstansing av åpninger med maskin gjøres nok med store opplag, og blir veeeeldig dyrt.

Takk for svar folkens! Så få vi se hva man klarer å få til :slight_smile: