Torbjørn Morvik - Lights and shadows

EVENTSIDE

Vi er glade for å kunne invitere til utstilling med Torbjørn Morvik. Hans tredimensjonale bilder beveger seg med betrakteren og gir en fantastisk optisk illusjon. Portretter, abstraksjoner, Universet. Morviks kunst favner vidt og er en glede for øyet.

Suksessregissøren
Bergenseren Torbjørn Morvik er kjent som en av landets fremste dokumentarfilmregissører.
Få, om noen, i NRK har vunnet flere priser for fakta- og aktualitetsprogrammer enn ham. TV-suksess var likevel ikke nok for Torbjørn Morvik. Han ville alltid bli kunstner. Men han måtte bli godt voksen før han tok kunstutdanning og begynte å stille ut sine malerier, tegninger og fotografier.

Mercedesreklamen
Så, en vinterkveld i 2010, satt Morvik som vanlig og dyrket hobbyen sin, - å surfe på kunstgallerier verden over. Reklamen på høyre side av skjermen viste den nye sportsbilen fra Mercedes, - med en slags 3D-virkning. Det snudde opp ned på Torbjørn Morviks kunstnerskap. 3D-Mercedesen gjorde at Morvik begynte å produsere tredimensjonal kunst. Siden 2010 har han utviklet og foredlet uttrykket til en spektakulær kunstform.

Nye rammer
Kunstnerens ambisjon er, bokstavelig talt, å utvide grensene for hva man ramme inn og henge på veggen. Torbjørn Morvik er en av få kunstnere i Europa som byr på denne type optiske illusjoner.

Hans bilder er å se i Gategalleriet fra 21.september. Ønsker du forvisning, ta kontakt med oss på e-post post@gategalleriet.no.

Vernissage mandag 21. september kl. 18-20. Kunstneren vil være til stede.

Colour Flip

Nebula

Lights and Shadows

3 Likes

Vi er ikke helt ferdig enda, men de som ønsker kan nå ta seg er virtuell spasertur i Gategalleriet og se på utstillingen til Morvik.

3 Likes