"Translations" av Anja Carr - Åpning torsdag 09 august hos QB Gallery i Oslo


#1


“Flattering Flat (personal belongings 10), 2018, kostymer og rekvisitter fra performance og personlige eiendeler i aluminiumsramme, 80 x 80 cm”

Velkommen til åpning av Anja Carr’s separatutstilling “Translation” på torsdag 09.08 klokken 18:00! :blush:

QB Gallery
Tordenskioldsgate 5
_0160, Oslo _
post@qbg.no

Anja Carr (f. 1986 Bergen) er utdannet ved Kunsthøyskolen i Bergen (BA) og Kunstakademiet i Oslo / Kunsthochshule Berlin Weissensee (MA). Carr arbeider primært med skulptur, foto og performance og har markert seg som en kunstner som skaper et eget univers, både i utstillinger og måten hun arbeider på.

Anja Carrs kunstnerskap tar utganspunkt i figurer og minner fra barndommens estetikk. Ved hjelp av håndlagede kostymer, kroppslige materialer og ambivalente sammenstillinger transformerer hun disse figurene slik at de beveger seg over i det urovekkende. De følger en drøm – eller marerittaktig logikk uten faste grenser mellom kjønn, mennesker og dyr, barn og voksne. Et fargerikt nettverk av referanser åpner for refleksjon rundt samfunnsstrukturer i krysningspunktet mellom det infantile, det uskyldige og det uhyggelige.

I utstillingen Translations har Carr brukt rekvisitter fra tidligere performancer i veggarbeider som blir et slags vindu inn til hennes tidligere arbeid. Et verk for hver performance. Lik et barn som samler på stener eller blomster og foreviger disse minnene via objekter. Elementene fra performancene presses mot glasset og foreviges.

Carrs performancer resulterer ofte i fotoer, der hun i kostymene poserer for kamera. De nye veggarbeidene er et nytt ledd i rekken av arbeider som spinner rundt stadier eller er oversettelser/translations av et verk som blir til flere i rekken av bearbeidelser av elementene fra en performance. Verkene har alle flere stadier. Neste stadie er betrakteren og deres egne minner og projeksjoner på verket.

Utstillingen viser også et forstørret Lykketroll som spinner videre på den barnlige ønsket av å kunne ha en leke i ekte menneskestørrelse. En ufarlig barneleke blir i Carrs hender noe helt nytt. Carrs første skulpturer i denne ideen – er ponnyskulpturene som ble vist på fjorårets høstutstilling.

En annen del av utstillingen viser 6 skulpturer laget av fotoer av forskjellige mennesker Carr har en relasjon til (noen mer nære, andre mer fjærne). Fotoene er surreslistisk sydd sammen med elementer som sier noe om menneskene som vises, eller noe Carr relaterer til dem.

Vi kommer til å poste bilder og verksliste fra utstillingen fortløpende, men kontakt oss gjerne om det skulle være noe :grinning:

Velkommen!

QB Gallery


#2

Klikk HER for å lese intervju med kunstneren om utstillingen og hennes kunstnerskap i magasinet Subjekt! :blush:


#3

Her er noen bilder fra utstillingen, og i bunn ligger det en anmeldelse fra Vårt Land. Nederst i denne posten kan du laste ned en fullstendig pdf som inkluderer mer informasjon, priser og bilder.
Utstillingen står frem til 1. september. Velkommen inn! :grinning:

Galleri QB / post@qbg.no

Anja Carr, Translations, QB .pdf (4,2 MB)


#4