Dette er et sivilisert sted for gode diskusjoner

Vennligst behandle medlemmer av Kunstveggen med samme respekt som om du pratet med dem ansikt til ansikt. Deling av kunnskap og gode diskusjoner kommer alle til gode.

Punktene nedenfor er ikke lover, men tips til hvordan vi kan gjøre forumet best mulig. Følg disse retningslinjene for å sikre at forumet blir et sted for kunnskapsdeling, moro og gode diskusjoner.

Forbedre diskusjoner

Hjelp oss med å gjøre Kunstveggen til et bra sted for diskusjon ved å kontinuerlig bidra til å forbedre diskusjoner. Hvis du er usikker på om innelgget ditt vil bidra til en god debatt, så tenkt deg om før du poster.

Ha respekt for de emner og menneskene du diskuterer med, selv om du er uenig med det som blir skrevet.

En måte å forbedre diskusjoner på er å finne frem til de trådene som allerede eksisterer på forumet. Vennligst bruk litt tid på å bla gjennom eksisterende tråder før du svarer eller starte din egen diskusjonstråd.

Vær ålreit, selv når du er uenig

Du ønsker kanskje å svare på et innlegg ved å være uenig med trådstarter. Det er helt greit, men husk å kritisere innholdet, ikke skribenten. Vennligst unngå:

  • Utskjelling.
  • Usakelige argumenter.
  • Generell negativitet.

I stedet skriv gode motargumenter som forbedrer samtalen.

Din deltakelse teller

De diskusjonene vi har på Kunstveggen setter tonen for alle. Hjelp oss å påvirke fremtiden til Kunstveggen ved å velge å delta i diskusjoner som gjør dette forumet et interessant sted å være og unngå diskusjonene som ikke gjør det.

Forumet inneholder verktøy som gjør det mulig for samfunnet å kollektivt identifisere de beste (og verste) bidragene: favoritter, bokmerker, like, flagg, svare, redigerere og så videre . Bruke disse verktøyene til å forbedre din egen erfaring, og alle andres også.

Bidra til å gjøre Kunstveggen til norges beste diskusjonsforum for kunst!

Ser du et problem, flagg det

Moderatorer har spesiell autoritet; de er hovedansvarlige for forumet. Det er indirekte du også, med din hjelp kan moderatorer være forumets tilretteleggere, ikke bare vaktmestere eller politi.

Når du ser dårlig oppførsel, ikke gidd å svare, bare flagg det. Hvis nok medlemmer flagger noe vil tiltak bli iverksatt, enten automatisk eller ved at moderatorer ordner opp.

For å opprettholde et godt forum forbeholder moderatorer seg retten til å fjerne innhold og brukerkontoer for enhver grunn til enhver tid. Moderatorer godkjenner ikke nye innlegg; moderatorer og Kunstveggen tar ikke ansvar for innhold som er lagt av våre medlemmer.

Oppfør deg

Ingenting saboterer en god diskusjon som uhøflighet.

  • Folkeskikk. Ikke legg ut noe som en fornuftig person vil oppfatte som støtende, fornærmende eller hatefullt.
  • Respekter hverandre. Ikke trakasser noen, etterligne, eller del andre sin private informasjon.
  • Respekter vårt forum. Ikke legg ut spam eller på annen måte vandaliser forumet.

Dette er ikke konkrete definisjoner. Hvis du er usikker, spør deg selv hvordan du ville føle hvis innlegget ditt ble omtalt på forsiden av Aftenposten. Husk at Kunstveggen er et offentlig forum, og søkemotorer indeksere alle diskusjoner.

Hold det rent

Gjør en innsats for å poste ting på rett plass, slik at vi kan bruke mer tid på å diskutere og mindre til til opprydding.

  • Ikke start en ny tråd i feil kategori .
  • Ikke kryss-post den samme tråden i flere kategorier .
  • Ikke signer dine innlegg; hver tråd har din profilinformasjon knyttet til den.

I stedet for å skrive “enig” eller " ok", bruk “like-knappen”. Snarere enn å ta et eksisterende diskusjon inn i en radikalt ny retning, start en ny tråd.

Post ditt eget innhold

Hvis du kopierer tekst eller bilder fra andre nettsider, husk å gjøre lesere bevisst på dette. Det er selvsagt ikke lov å stjele andre sine bilder og hevde at disse er sine egne.

Vilkår for bruk

Juridisk informasjon er kjedelig, men vi ønsker å beskytte oss selv og våre brukere mot mørkemenn. Vi har vilkår for bruk som beskriver din (og vår) ønskede oppførsel og rettigheter relatert til innhold, personvern og lover. For å bruke forumet på Kunstveggen.no må du godta våre [vilkår for bruk(/tos).