Dolk som investering?

Nesten rett, men ja. det som merkes solgt selges. Sjeldent at det kommer ut dyrere, isåfall kom gjerne med eksempel. Og ja, personen er aktiv her inne og transparent på det han gjør :slight_smile:

1 Like

Det skal sies at de fleste motiver er på ATH. jeg er biased siden jeg har kjøpt og solgt mye av det siste årene og sitter på veldig mye på veggene pdd.

1 Like

Det er vel jeg som har Dolk på Søreidgrend. De jeg markerer som solgt, de er solgt. Det er jo tenkelig at noen samlere har flere av samme motiv? Jeg står hvertfall inne for alt jeg gjør👌

3 Likes

Enkelte selgere sladder nummeret på trykkene og da er det umulig for andre å vite om selger har 15 identiske trykk eller om det er samme trykket som dukker opp i 15 forskjellige annonser.

Personlig opplyser jeg alltid om nummeret da jeg mener det gir en ekstra trygghet for kjøper at man er åpen om nummeret til trykket som selges.

8 Likes

Jeg kan ta litt kritikk for å av og til sladde nummeret, men det er faktisk fordi jeg bruker det samme bilde igjen hvis jeg har flere av samme motiv. Ingen baktanke, men ser poenget ditt. Jeg oppgir det derimot hvis folk spør, men skal ta til meg tilbakemeldingen.

4 Likes

Noen som har Dolk originaler til salgs ?
Send meg gjerne noen bilder og ferdig prutete priser

3 Likes

Fremdeles på jakt etter lerreter

1 Like

Trenger en prisvurdering på denne.
Original Punk av Dolk på lerret
bilde

4 Likes

75-85

40-60

3 Likes

Motivene er naturligvis forskjellig priset, men fra årets dolk lerret salg som jeg vet om så er du mye nærmere norpimp sitt estimat enn gateprofeten sitt. Og ja jeg har en del dolk lerret, men kommentaren er som sagt grunnet årets salg jeg vet om.

3 Likes

Mine salg siste 18 mnd var 45K og 48K - etter månedsvis på markedet. Men det er klart det hele er VELDIG motivavhengig. Jeg tenker uansett at prisvurderinger satt av de mest entusiastiske samlerne ikke alltid gjenspeiler hva markedet ellers er villig til å betale.

4 Likes

Her er forøvrig den forrige salgstråden for dette lerretet fra 2017 - artig lesning.

1 Like

Klart vanskelig å prise, helt enig med deg.

1 Like

Mine som var Paintbrush Girl og Angels er nok blant de minst populære motivene til Dolk. Selvportrettet gikk vel for rundt 40k hos Blomqvist, og Andresen på sin side ga vel nærmere 200k for Painter. Så det gjelder å finne han med alle pengene som bare elsker motivet som du har tilgjengelig :slight_smile:

3 Likes

Jeg er enig, men også uenig. Men å sammenligne paintbrush girl med Punk er vel ikke helt rett. Blir som å si at det er helt feil at et trykk av Dolk selges for mer enn lerretet ditt, fordi prisen er satt av samlere. Jeg baserer mitt estimat utifra priser lerreter av samme popularitet har blitt solgt for. Siste 6 mnd.

2 Likes

Men er Punk plutselig blitt populært? Det er jo ikke mer enn et år eller to siden at main-trykkene såvitd ble omsatt for rundt 10-15K. Misforstå meg rett - det er bare fint hvis populariteten er stabilt høy, men for meg virker det som at de mest engasjerte samlerne prøver å presse prisene på lagerbeholdningen sin opp. Hver gang noen spør om estimater kommer jo de som har veggene fulle løpende med top-tier priser.

At selvportrettet som er et helt rått motiv såvidt går for 40K er vel også et tegn på at markedet kanskje ikke er så hett som det enkelte vil ha det til? Uansett - det er godt mulig jeg tar feil - jeg uttaler meg kun basert på jeg har sett og erfart, og har for øyeblikket ingen hest i dette racet (lenger). 60K for et dolk lerret som etter mitt skjønn er “mid-tier”, høres ut som en svært god pris, spesielt i disse dager…

3 Likes

Å sammenligne ett lerret med ett annet lerret blir feil. Man må se på hva dette motivet ble solgt for sist. Visst dette lerretet ble prøvd “gitt vekk” for 60K for noen år siden, så har vell ikke Dolk markedet steget så mye, kanskje tvert i mot. Ett salg/kjøp på ca 60K for ett Punk lerret kan virke som en ny All time high for dette motivet.
Takk for alle innspill

2 Likes

2 år siden var dolk en del lavere i pris. Så har selvfølgelig det også blitt påvirket av denne kunstboblen. Veldig mange motiver har ATH på priser siste 6 mnd. Om det er rett eller galt er vanskelig å bedømme uten å ha i bakhodet at jeg er biased pga egen beholdning. Enig der. Men kan vise til konkrete salg siste tiden. Du kan også spørre @Spray hva han hat betalt for de Dolk lerretene han har kjøpt siste tiden så kan vi se hvem som er nærmest.

8 Likes

Skal ikke krangle så mye mer. Dolk sine lerret er flotte og endel av norsk kunsthistorie, og selv de dårligste motivene er i mine øyne klassikere. De selges for det noen i markedet er villig til å betale. I et lite market kan dette selvsagt variere. Når Spray er ferdig med å kjøpe inn - så blir jo spørsmålet om det finnes noen andre som er villige til å gjøre det samme, eller om selgere må stramme beltet litt :slight_smile:

5 Likes