Ener Konings “Sofia” Trykklansering • Galleri Günther

Ener Konings (f. 1989) er en norsk gatekunstner.

Opprinnelig født i Bergen, allerede som 13 åring viste han interesse for graffiti. Han gikk rundt i Bergens gater og urbane strøk og tok bilder av graffiti og gatekunst med et engangskamera slik at han kunne gå hjem og øve seg etter bildene.

I 2016 tok han en stor avgjørelse om å satse fullt på kunst. Siden den tid har han reist rundt i flere byer i Norge og Dublin, Lisboa, Berlin og Vienna. Han har deltatt på flere kunstfestivaler, blant annet NuArt i 2018. Dette var første gang han malte “Sofia” ute.

Legg merke til på bildet at det var malt rett over vannflaten. Det tok tid å sette opp verket her og vannet var iskaldt, dette viser hans dedikasjon til kunst.

Nå kommer han helt fra Kristiansand der han nå er bosatt for å signere trykk og male vegger her på Stord.

Kom innom galleriet vårt på Amfi senteret Lørdag 2. April for å få med dere Ener Konings som skal håndmale live inne i galleriet.

Galleriet åpner kl 11, de som kommer innom da kan få muligheten til å kjøpe seg et trykk da.

For alle som ønsker kjøpe på nett blir trykkene tilgjengelig i nettbutikken vår kl: 13:00

Måten Ener bygger opp kunstverkene sine er ved å gå rundt i byen med et mål om å skaffe så mange uttrykk som mulig. Han vandrer rundt og plukker ned hundrevis av gamle slitte plakater og klistremerker med en pinsett. Tilbake i studioet sitt setter han dette sammen lag på lag med lim til tykkelsen er som et treplate og bakgrunnen er full i farger, ord og uttrykk fra det stedet han besøker. Når bakgrunnen er satt opp legger Ener Konings på subjektet han har malt. Hans siste ledd i prosessen er å pusse ned motivet sitt slik at det går i ett med bakgrunnen og alt flyter sammen.

I det nyeste kunstverket “Sofia” har han brukt plakater objekt fra Stord og Sunnhordland, man kan blant annet lese detaljer som “Vakre” Sunnhordland” i bakgrunnen av verket.

Ener Konings har betrodd oss i Galleri Günther til å utvikle trykket av Sofia, og etter måneder med testing og forbedring så kan vi stolt si at trykket er klart - og vi er stolt av å vise det frem til dere. Mer informasjon om trykket og flere blir delt i neste uke.

Det vil komme to ulike versjoner. En main versjon i størrelse 65x65cm med opplag: 50. Kr: 4500,- og en special version i størrelse 100x100cm. Den kommer i et opplag på 15 og vil koste 9500,-
Trykkene vil bli tilgjengelig hos www.gallerigunther.com og på kunstnerens hjemmeside: www.enerkonings.com den 2 April kl: 13:00




7 Likes

Her er bilder av trykket i str: 100x100cm
Ener Konings har håndkolorert deler av rosen og håret til “Sofia”





Trykkene vil bli tilgjengelig via www.gallerigunther.com kl: 13:00
Link: TRYKKLANSERING - Sofia av Ener Konings

3 Likes



Ener Konings i action på Stord :boom:

3 Likes

Kjekk video for de som ønsker å se litt mer fra Ener Konings sitt besøk på Stord

1 Like