Founded 1739 @ Bonhams 28. januar

Bonhams har en auksjon nå neste uke med endel spennende malerier og Steve Lazarides skal selge endel Banksy trykk. Har sett mye spekulasjoner om at han selger seg ut av Banksy fordi det er blitt for hot, jeg tror nok ikke det da dette mest sannsynlig bare er en liten brøkdel av hva den mannen har av Banksy verk.

De starter med en svær Conor og det kan love veldig bra da auksjonshusene prøver å starte med et verk de vet vil gå godt over høyeste estimat for å sette stemningen for resten av auskjonen. Bra for de som sitter på Conor verk ikke så bra for de som vil kjøpe seg et.

Neste interessante verk er Lucas Price - Wet Painting 1. Han er en av de mange kunstnerene som har gått bort fra street art og nå satser på kunst som ligger nærmere contemporary. Jeg syntes serien hans med Basketballer er ganske interessant. Får en Jeff Koons følelse når jeg ser på de. Regner vel nesten med at det er han inspirasjonen har kommet fra også.

Miaz Brothers - Master #6
Det her er en jævlig bra master, så regner med at prisen blir pushet på denne. Bonhams har brukt dette verket som forside matriale og det betyr at det er noe de ønsker at skal gå bra. Hadde vært gøy å se det ble en liten budkrig på denne da jeg vet at det har vært lite verker tilgjengelig.

Av andre ting i denne auksjonen kan det nevnes Charming Baker, Jose Parla og Shepard Fairey. Charming Baker har jeg ikke noe forhold til, og syntes det egentlig er litt kjedelig. Samme forholdet har jeg egentlig også med Shep, men blir alltid overrasket over kvaliteten på original arbeidene hans når jeg ser de. Det blir litt spennende å følge med på hva Jose Parlaen går for da han har fått seg et nytt galleri i NY som pusher prisene hans høyt og selger ut. Han har også fått mye bra utstillinger i det siste og jeg tror jeg må si at jeg liker de nye arbeidene hans bedre enn de rene kalligrafi arbeidene hans.

Etter et opphold hvor det auksjoneres bort design møbler kommer Steve Lazarides Banksy trykk. Jeg tror mange vil føle at her starter det en ny auksjon, så som med Conor verket over trenger de igjen et verk som kan gå langt over estimat. Jeg tror Rude Copper vil gjøre den jobben ganske greit. Regner med at denne går nærmere det dobbelte av høyeste estimat.

Etter den kommer det en koffert fult av skrot. At noen er villig til å betale mer enn 5 000 kr for den kofferten er for meg helt uforklarlig. Ser ut som om Steve har åpnet opp roteskuffen sin og tatt ut noe greier og slengt det i en koffert, og fra forklaringen under er det vel akkurat det han har gjort.

“In the early years I spent my days driving my clapped out old Escort MK2 delivering the little Banksy books to shops all over London and stuffing handfuls of stickers into print tubes. The early days were chaotic and fearless - you only have to look at the Paris Hilton CD and the fake tenners to see that. I thought it would be fun to put a bunch of it together for the first time and give someone a wormhole back to 2003.” - Steve Lazarides, 2014.

Det er en hel haug med andre Banksy verk som også skal selges, men jeg syntes ikke Banksy er så veldig interessant så gidder ikke kommentere på resten.

6 Likes

Fin oppsummering, blir spennende å følge auksjonen!

@Gard Hva er egentlig greia med Mia Brothers? Ser at de er mega poulære og har hatt en ellevill prisstigning. Personlig kunne jeg aldri tenkt meg å bruke penger på det, så interessert i å høre hva det er som gjør dem så populære hos andre :smile:

Hva er det du ikke liker og hva liker du? Miaz Brothers maler med sprayboks og får portretter til å se ut som foto tatt igjennom frostetglass. De legger til detaljer som gjør at du ser at det er malt og ikke fotografert (se nederst i høyre hjørne). Dette er portretter av personer du ikke helt kan skimte hva har vært eller hvem er. Serien over er fra Old Masters som er en ny vri på de tradisjonelle portrettene du vanligvis ser i museer. De lager også malerier av mer klassiske fotoportretter typ de Thomas Ruff ar tatt tidligere.

Oj oj, de som eier Banksy trykk kan juble og det er synd på de som prøver å skaffe seg et…

Helt villt. Sa til en kamerat i dag som gikk og vurderte en jack & jill om at han måtte bare slutte å tenke og klinke til. Han gjorde jo ikke det da. Og nå er det vel “Price: POA” hos de fleste galleriene.

Conor verket gikk kjempe bra samme gjelder Miaz Brothers. Veldig fornøyd med å ha litt av de :slight_smile:

Det som overrasker meg er Banksy printene. Så og si alle gikk til skyhøye priser. Vanligvis er det bare et fåtall verker som selges av samme kunstner, men nå var det 30 (om jeg husker riktig). Når det er et fåtall verk som selges og oppnår de prisene har det vanligvis ikke så mye å si for prisene, men nå som det er så mange vil vi nok se flere som selges til en mye høyere pris. Det som også kan skje er at veldig mange er keene på å selge nå og det vil plutselig være ekstremt mye verker i omløp. Vi får vente og se hva som skjer i etterkant av denne auksjonen, men det er uten tvil spennede å følge med på.

1 Like

Her er en god “forklaring” av Miaz Brothers sine verk

http://castaniergallery.com/cms/media/2015/02/MIAZ-BROTHERS.pdf