Hjelp til kunst i rull

Hei, jeg er helt ny på denne fronten. Kom over denne siden da jeg surfet på nettet. Jeg jobbet i utlandet i fjor og bestilte noe ny kunst i september. Ettersom jeg ikke var hjemme er det min samboer som har hentet kunsten, og de har ligget i rull siden da. Tok de nå ut, og naturligvis så ruller de bare seg inn igjen når jeg prøver å se på de. Planen er opprinnelig å ramme de inn, men har ikke helt tro på det mtp tilstanden de er i (trykkene i seg selv har “ingen” skadet), men de rulles bare opp igjen.

Er det noe jeg kan gjøre for dette, eller er slaget tapt?

Hei, så lenge trykkene er fine burde det gå å få reddet de. Jeg ville ha lagt de på ett bord for eksempel med silkepapir under og over. Deretter begynne i midten ca med noe med vekt some ikke lager merke på kanten av trykket. Etter timer eller kanskje 1 dag ville jeg ha begynt å flytte vekten utover trykket forsiktig. Husk å legg på samme sted på begge sidene. Bruk tiden til hjelp så burde disse kunne bli flate igjen :blush:

3 Likes

Om du ikke har vekt puter, så bruker jeg av og til bøker til hjelp. Legger da yttersiden på boka på trykket.

1 Like

@T-R har gode råd, om de har ligget lenge i rull kan du med fordel også la de ligge utenfor røret et døgn eller to uten vekter bare for at papiret skal løsne litt. Tiden er i alle fall din venn, ikke forhast denne prosessen