Hvordan oppbevare trykk


#1

Har du gått tom for veggplass og trenger et sted å oppbevare trykkene dine?

Fortvil ikke, her er en kort guide som kan hjelpe deg på vei. Til å begynne med; tuberør skal kun benyttes for å sende og transportere trykk, de bør ikke benyttes til å oppbevare trykk over lengre tid (6 mnd +). Skader som kan oppstå ved lagring i tuberør er sprekker i blekket, bølger eller at fibrene i trykket ikke vil rette seg ordentlig ut igjen. Tuberøret er heller ikke laget av syrefritt materiale, noe som vil skade trykket ditt over tid.

Plastlommer laget av syrefritt materiale

Det beste tipset er å oppbevare trykkene dine liggende flatt i plastlommer laget av syrefritt materiale så raskt som mulig etter at du har motatt trykket. Rett ut trykket ditt ved å legge det flatt mellom to ark laget av syrefritt materiale under tunge og flate bøker over noen dager (jo lengre jo bedre). Jo lengre tid trykket har blitt oppbevart sammenrullet, jo lengre tid vil det ta å rette trykket ut igjen. Når trykket har rettet seg ut kan du legge det inn i plastlommen. Noen plastmapper leveres med en bakplate som hindrer at trykket kan bøyes, andre gjør det ikke. Plastlommene kan igjen oppbevares i en kunstmappe (portfolio), stativ eller skuff for å sikre at de ikke blir skadet.

Plastlommer kan kjøpes fra blant annet preservationequipment.com, eks. Archival Polyester Pockets – 75 micron 1060mm x 750mm passer til de fleste trykk sin størrelse, eks. Dolk.

Forslag til noen oppbevaringsmetoder for trykk:

Kunstmappe (portfolio):

Gulosten sin kunstmappe (Designer Maxi Case Black A0 )
Designer Maxi Case Black A0 (84,1×118,9 cm) Landscape kan kjøpes fra fra portfoliosplus.com eller graphicsdirect.co.uk.

Stativ:

Stativ med plastmapper fra Selwyns.com
Dette er et stativ med plastmapper fra Selwyns.com, en fin måte å oppbevare og samtidig vise frem sin kunstsamling.

Skuff / kabinett:


Det finnes flere ulike typer skuffer og kabinetter hvor en kan oppbevare trykk. Jeg anbefaler å kjøpe skuffer som tidligere har blitt brukt til å oppbevare kart, disse kan en plukke opp for en billig penge.

Har du andre tips og tricks til oppbevaring av trykk, så kommenter gjerne!


#2

Hvordan fungerer det å bestille fra England? Det er jo litt størrelse på disse varene. :smile:


#3

Og jeg som trodde poenget med å kjøpe kunst var å ramme det inn og henge det på veggen…:wink:


#4

here goes…

http://www.cowab.no/kontor/tegningsskap/komplett-tegningsskap-med-3-skuffeseksjoner/2570930-3571980.wf#/kontor/tegningsskap/komplett-tegningsskap-med-3-skuffeseksjoner/2570930-3571980.wf?productId=3099314


#5

Ser at det er svært mange som oppbevarer trykk i tube på finn.no, og bumper denne i håp om at folk slutter å gjøre det:) Etter hva jeg leser om skadene er det en klar dealbreaker for hva jeg vil ta sjansen på å kjøpe, spesielt når det er trykk som ble sluppet for en stund siden :blush: