Jerkface

Ser at ingen har omtalt Jerkface enda, så jeg hopper ute i det og gir en kort presentasjon.

Jerkface er en amerikansk kunstner bosatt i Brooklyn. Han er blitt kjent for sine enorme murals i gatebildet i Brooklyn. På grunn av at enkelte at arbeidene hans gjennomføres uten offentlig godkjenning, arbeider han som de fleste andre gatekunstnere under dekke av et alias.


Kunsten er gjerne sett på som en miks mellom popart og streetart. Han tegner kjente popfigurer som bl. a. The Simpsons, Mikke Mus og Smurfene, ofte uten øyne og med bruk av repetetive mønstere. Her sammenligner mange ham med en ung Kaws.

Jerkface begynte med street art og canvaser i 2012, og det er først det siste året at han har blitt en hyppig utgiver av ulike prints.

Jerkface jobber tett med Under the Bridge galleriet (UTB) i New York, som utgir trykkene hans samt formidler custom commissions. 21. november 2014 holdt Jerkface sin første soloutstilling på UTB.

Showet ble en gigantisk suksess med fullpakkede lokaler. Hele utstillingen ble også solgt ut på kort tid. Jerkface holdt også en privat visning for samlere i forbindelse med The Armory Show i New York fra 5-8. mars 2015. Her ble alle verkene utsolgt før visningen, usett av de private samlerne fra børs- og finansnæringen i byen.

Jerkface har en morsom, eklektisk og fargesprakende stil som er lett gjenkjennelig på tvers av ulike media. Med tanke på at han begynte med street art i 2012 og allerede har vunnet internasjonal anerkjennelse, så kan det godt tenkes at han er en grei kunstmessig investering - samtidig som bildene hans er en fest for øyet. De fleste trykkene hans koster snaut $100 dollar fra UTB; mens de i tiden etterpå flippes på Ebay for 2-3 gangeren av dette.

Se flere av de beste verkene til Jerkface her.

3 Likes