Kunstnere du kanskje ikke har hørt om

Det er alltid spennende å oppdage nye kunstnere du kanskje ikke har hørt om. I denne tråden kan du dele bilder og informasjon om Norske og utenlandske kunstnere vi kanskje ikke har hørt om.

Som en start har jeg samlet det som ble delt på det gamle forumet.

fra Zinober:
Morten Slettemeås, var på Galleri GAD - neste utstilling?

Henrik Uldahl - utrolig teknisk dyktig, hadde bildet nedenfor på hjemlån en gang, men det var for intenst - fikk henne ikke bort fra netthinnen) nå har han et mer moderne uttykk.

Bjørn Båsen - https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ … 4068_n.jpg

http://www.bjornbasen.com/bilder/taffel6.jpg

Christer Glein - hovedfavoritt) http://www.christerglein.com/works
http://f0.bcbits.com/z/70/75/707509941-1.png

Fredrik Raddum

Eivind Blaker

GalleryForrest - Shade

Lia Melia: Lia was a personal student of the renowned Romanian Artist and Set Designer Mircea Marosin who taught her the importance of expressing one’s self from within. “I had a wonderful teacher who taught me that no matter how technically good an artist is, if they do not paint from the heart and soul, they said nothing” – These elements are always evident in Lia’s work!
Learn more about Lia and her technique here-> http://galleryforrest.com/artist/lia-melia/

Gard

Shawn Huckins
Husker ikke hvordan jeg kom over han, men jeg syntes bildene hans er helt geniale.
Tweets serien syntes jeg er fantastisk.
http://shawnhuckins.com/section/282129_Tweets.html

Kamphund

Sandra Chevrier

Gard

Var en tur i London i går og da må jeg alltid dra innom Lazarides. De hadde et gruppeshow og noen av bildene som skilte seg possitivt ut var de til miazbrothers.

Bildene under er 160x130 så de er ganske mektige der de henger.

Black Rat Projects hadde et show med en britisk fotograf, Josh Cole. Han reiser rundt i veden og tar bilder av undergrunnskulturer (typ graffiti, breakdance, tattoverings-miljøer). Det er en enorm energi i bildene hans. De koster £1500 - VAT og er i opplag 3, 99,5x131 er str på disse. Det første bildet kommer også i en origianal versjon som er mye større.

Herland Miller er en fremadstormende kunstner som åpnet solo show i Damien Hirst sin butikk/galleri Other Criteria. Originalene er store og flotte, men printene er ikke så langt unna når det gjelder utførelsen, dvs masse handfinnishing Print er tilgjengelig hos Other Criteria og White Cube.

Connor Brothers
Twins Franklyn og Brendan Conner vokste opp i en sekt kalt The Family som de rømte fra når de var 16 år. Etter de rømte reiste de rundt i USA ved hjelp av godstogene, og slo seg ned i Brooklyn etterhvert. Brødrene hadde vært isolert fra omverden i 16 år og var svært interessert i å lære så de begynte å lese og observere hver for seg og lagde tegnebøker til hverandre så de kunne lære av hverandre. Dette utviklet seg etterhvert et fantastisk kunstsammarbeid. Les mer om det her: Connor Brothers

Jason Freeny

Gammel-Erik

MyrsnipernOver ser dere to bilder jeg kjøpte meg for noen år siden. Bildene er originale malerier av den unge San Fransisco kunstneren Henry Gunderson. Kunstneren har brukt forskjellige typer oljemaling, spray maling og tusj og har malt/tegnet direkte på treplater. Bildene er ca 1,5x1 meter store. Det spennende med kunstneren er at han ble oppdaget allerede da da han bare var 16 år gammel (født 1990) og hadde allerede da utstillinger i lokale gallerier i San Fransisco. Han har nå fullført en kunst utdannelse på San Fransisco Art Institute og har rukket å ha flere enkeltstående utstillinger og som en del av fellesutstillinger i San Fransisco og New York. Det er nok vanskelig å leve opp til forventinger satt når man er ung, men med en bohemsk og rebelsk livsstil i USA omgitt av andre kunstnere og artister, vil det være spennende å følge denne unge kunstneren i årene fremover. Han eksprimenterer mye med egen stil, materialer og både maling og tegnesaker, men det er hele tiden lett å se at det er Henry sin kunst. Prisene var gode i begynnelsen, snakker da originaler, men har begynt å bli dyre, selv for print.

Beklager dårlige mobilbilder, men da jeg er midt i flytting har de ikke kommet på veggen enda.

Vil veldig gjerne høre andre sine kommentarer og meninger om kunstneren og bildene mine. For mer informasjon og flere bilder av Henry anbefaler jeg en god gammeldags googling

Under ser dere eksempler på bilder fra Hemry Gunderson som jeg liker veldig godt, men som jeg desverre ikke eier:


Tenkte å presentere dere for den begavede og superkule norske illustratøren Esra Røise. Her er noen av tegningene og trykkene jeg eier fra henne (beklager elendig lyssetting!):

Pedda Pinsvin

MAISMENOS

Litt nysgjerrig på denne karen her:

Gard
Greg Gossel

Bergenstemning

Se videoen om Hal Lasko som i en alder av 98 lager pixelkunst i MS Paint og er “legaly blind” pga øyesykdom.
Meget inspirerende.

Alexander 123
Tenkte jeg skulle legge ved noen bilder av Walton Ford, en kunstner jeg synes er helt rå men som jeg har erfart “ikke er for alle”. Dette går kanskje litt utover hva vi vanligvis ser på kunstveggen.no men forandring fryder! Han virker for meg å være så og si ukjent i Norge og relativt ukjent utenfor USA. I USA har han derimot skapt seg et stort navn.

Walton Ford er inspirert av gamle tegninger av dyrearter og spesielt av illustratøren Audubon. Han skriver stort sett alltid artsnavn på latin på utkanten av bildene sine og legger også til et sitat fra teksten som inspirerte motivet. Som oftest kommer disse tekstene fra gamle aviser, dagbøker osv. Bildet av den skadeskutte bukken nedenfor er for eksempel inspirert fra en passasje i en av Teddy Roosevelt sine dagbøker der han beskriver et skadeskutt dyr som slapp unna: “Lost Trophy”. Ser man nøye på bildene hans vil man så og si alltid oppdage noe som er “galt”. Ofte har det med konflikten mellom menneske og natur å gjøre. Typiske ting vil være en verden i brann i bakgrunnen, en dyrefelle osv. Et eksempel er fuglen på bildet nedenfor som har fanget en fisk som viser seg å være en sluk.

Walton Ford ble forøvrig nylig bedt om å lage et bilde til ære for Rolling Stones sitt 50-års jubileum (vedlagt nederst i dette innlegget). Prisene er høye, spesielt på hans store malerier men trøsten kommer i form av den beste kunstboken jeg noen sinne har kjøpt: Taschen sin “Pancha Tantra” om Walton Ford. Kjøpte den for ca kr 300 hvilket, når man ser størrelsen og kvaliteten på boken er helt rørende.

Slow

Kansje ukjent for mange? Arnold Johansen en norges fremste kunstnere

Lazare

Christopher Rådlund lager fantastiske, mørke og annerledes malerier - ofte i skjæringspunktet mellom industri og natur. Her er et bilde av operaen i Oslo…

http://s17.postimg.org/sshe2hlq7/r_dlund_opera.jpg

Ramon Maiden:
http://s24.postimg.org/9qe4rfuol/maiden01.jpg

Zinober

En av kunstnerne jeg har fulgt med på de siste årene er Kristian Evju - sjekk ut siden hans, vanvittig talentfull og spennende uttrykk

https://static.squarespace.com/static/530b3cd0e4b04bff4a3d24ff/530b44c4e4b096bf48a0ee18/5410701ee4b05f0d2fb5ed45/1410363479149/Velvet+Bloom+XI.jpg?format=500w

Gard

Taylor McKimens er en fantastisk kunstner fra New York. Jeg hadde den gleden av å tilbringe en kveld med han sist jeg var i New York

3 Likes

Noma bar er en som jeg syntes har en del utrolige gode motiver. Han er født i Israel, men bodd mange år i London. Han er forholdsvis ung, og har gjort en del grafiske trykk som er ganske unike. Hyppig brukt av noen av verdens største magasiner.

Pulp fiction:

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/980204_10151404045682109_486885491_o.jpg

http://www.empireonline.com/images/features/christmas-gift-guide-2012/art/noma-bar-john-cleese.jpg

http://www.outline-editions.co.uk/wp-content/uploads/2013/08/0001168_550-308x429.jpg

1 Like

Noen som liker arbeidet til Michael Kagen?

Se http://www.michaelkagan.com/index.htm

1 Like

Kanskje mange her kjenner til denne kunstneren fra før? Det gjorde ikke jeg da jeg rett før jul tilfeldigvis dumpet borti et trykk som jeg falt pladask for, “White Beast Dream”. Signaturen var Tom Kosmo, og ved nærmere undersøkelse viste han seg også å være fra vakre Bergen. Hadde nylig utstilling i Galleri Langegården. Med influensa, 39 i feber og barnet på slep kom jeg stormende inn rett før stengetid siste dagen, og det var det vel verdt. Fantastisk utstilling.

http://www.tomkosmo.no/wp-content/gallery/prints/White-beast-dream.jpg

6 Likes

Ping

Pong!

Sjekk ut klaus is koming: http://www.klausiskoming.com/magazines.html og https://www.instagram.com/klausiskoming/

Rimelige og kule prints, fikk mine i posten etter noen dager :smiley:

http://www.klausiskoming.com/available-work.html

Nå vet ikke jeg alderen på forummedlemmene eller om man har barn i huset, men helt seriøst, er der helt bra eller vanlig og ha slike motiv på veggen? Selv har jeg barn,og tror jeg ville fått store forklaringsproblemer med disse bildene. Samma hvor kunstnerisk det sikkert er på en eller annen måte.

1 Like

Det eneste problemet måtte vel være om disse objektifiserer kvinner, men siden det er kunst er det kanskje ment å sette fokus på det motsatte, hva vet jeg? Uansett, litt hud må vel unga tåle :slight_smile:

1 Like

Fargerikt og lekent…men det siste der…tror ikke den hekken bør trimmes! :stuck_out_tongue_closed_eyes::grimacing:

6 Likes

@Onkeljohn, litt nakenhet har vel aldri skadet noen? Hvis du reagerer på dette burde du ikke ta med deg familien på Astrup Fearnley museet og se Jeff Koons…

@Gammel_Erik er vel en dame som har laget dette, og da er det vel greit?!? :joy:

4 Likes

Hahh,nei nakethet har vel ikke skadet noen,men “serr” som ungene sier,hvem har slikt på veggene,eller henger de kun på Astrup Fearnley museet,som jeg IKKE har tenkt å besøke heller. Ikke med en slik utstilling ihvertfall.

Det er det vakreste jeg har sett. Smell det opp ved siden av H.Miller - On me, not in me, så er det en fet vegg det :slight_smile:

http://intourbanart.com/taylor-white/

3 Likes

En ny og spesiell twist på tiny people art, av Abigail Goldman (@tinylittlelives).

Anna Park er en man skal holde et øye med. Hun er født i 96, men har allerede rukket å havne hos flere større private samlinger. Hun er blant de jeg vil dra frem som “the next thing”.

https://www.annaparkart.com/

5 Likes

Jeg vil heller kalle Anna Park “the thing” :smiley: Skal veldig godt gjøres å få kjøpt verk av henne nå. Ekstremt ettertraktet og nå vel etablert.

Liker veldig godt det Baldur Helgasson gjør om dagene, også mtp utvikling. Forbildet Philip Guston var ingen smågutt heller.

2 Likes

Oppdaget henne nokså nylig mens jeg tråklet gjennom nettet. Og fant ut som du sier at hun er vanskelig å få tak i. Min første tanke var muligens sikre meg en del av kaka før raketten stiger mot skyene. Det kan nok bli vanskelig å få til. Jeg tror hun kan stige veldig fort i pris på kort tid.

Å si “the next thing” var muligens å ta i litt, men jeg tror på en verdiøkning på kort sikt.

Baldur Helgasson har jeg sett noe av. Absolutt en å merke seg. :slight_smile:

Linker til et par kunstnere jeg følger på Instagram som kanskje flere ikke vet om:

Luca Maleonte

ELMAC

2 Likes

Hva synes dere om Arlo Sinclair:

https://instagram.com/arlosinclair?utm_medium=copy_link

Legger ved noen bilder fra hans IG.
7 Likes