Løkka-lykke 2022

Hei alle sammen:)

Jeg vil gjerne få invitere til årets Løkka-lykke gatekunstfest :green_heart:

Hovedproduksjonen foregår i uke 25, med publikumsprogram i helgen 24.-26. juni. Vi vil annonsere årets kunstnere og årets program snaaaart, og jeg skal holde dere oppdatert:) Men, før vi kommer så langt, vil jeg gjerne få dele med dere et tilbakeblikk til Løkka-lykke 2021: Løkka-lykke 2021 aftermovie

Og så håper jeg vi ses i juni!

Hilsen Hanne:)

20 Likes

Hei dere!

Løkka-lykke gatekunstfestival starter i morgen (!) mandag 20. juni med 8 kunstnere som skal utfolde seg på Løkka, i tillegg til foredrag, workshops og omvisninger for publikum.

Blant årets kunstnere, finner vi blant annet den finske duoen Anetta Lukjanova og Taneli Stenberg, den lokale graffitilegenden Awat Serdashti, og Einar Granum kunstfagskole-elev Eva Hansen Sjøvold.

Deltagende i år er også den Moss-baserte kunstneren Charlotte Nordlund - hvis kunstverk skal markere at det er 50 år siden avkriminaliseringen av homofili i Norge, og den ukrainske kunstneren SLAM, som kom til Norge ved begynnelsen av krigen for bare noen måneder siden.

Videre inviteres ferske graffitimalere sammen med noen av byens mest respekterte utøvere til å eksperimentere på midlertidige cellograffiti-vegger sentralt plassert i området rundt Sofienberg kirke, og hvis dere har lyst til å prøve dette selv, er dere hjertelig velkommen til å være med på Cellograffiti workshop with David Stenmarck

Dere inviteres også til en introduksjon til gatekunst og graffiti på et foredrag av kunsthistoriker Helia Darabi i Paulus kirke fredag 24. juni (kl19):

Dere kan også bli med på omvisning i alle de nye kunstverkene på lørdag og søndag (kl14 hver dag fra Rosenhoffgata 18), meld dere på her: Guidede turer // Guided Tours

Alle arrangementer er gratis, takket være støtte fra ulike samarbeidspartnere, ikke minst festivalmedstiftere Løkka Gårdeierforening.

Løkka-lykke 2022 foregår fra 20.-26. juni. For mer informasjon om programmet og påmelding til arrangementer besøk www.lokkalykke.no


Om kunstnerne:

Anetta Lukjanova (@anettalukjanova) og Taneli Stenberg (@dandysteele) er billedkunstnere fra Helsinki, Finland. Deres veggmalerier skildrer ofte filosofiske eller allegoriske emner, i en stil som kan beskrives som moderne magisk realisme.

Awat Serdashti (@awat_bababoon) er en visuell kunstner fra Kurdistan som vokste opp i Kongsberg, Norge. Han er en av Oslos mest produktive graffitikunstnere, best kjent for sine storstilte non-figurative malerier.

Charlotte Nordlund (@cfsn_art) er en norsk gatekunstner som hovedsakelig jobber med spraymaling, sjablong og stedsspesifikk skulptur. Hun er også prosjektleder for Moss Pride og vil gjennom sine kunstverk for Løkka-Lykke markere at det er 50 år siden avkriminaliseringen av homofili i Norge.

Dish (@dish_kunst) er en allsidig kunstner fra London, nå basert i Bergen. Arbeidene hennes skildrer ofte kvinner fra et feministisk perspektiv, sammenstilt med utpreget mørke linjer og toner.

Eva Hansen Sjøvold (@eva_h_sjoevold) er en Oslo-basert kunstner som for tiden studerer ved Einar Granum kunstfagskole. Hun skal male Oslos første queer-positive veggmaleri for Løkka-Lykke.

Salke (@salkeone) er en selvlært billedkunstner som startet med grafitti ti år gammel. Han er representert av Fineart Gallery og har nylig lansert sitt eget streetwear brand NOW今IMA ved siden av å fullføre sine studier ved Strykejernet Kunstskole.

SLAM (@nkt_dnvn) er en gatekunstner fra Chernivtsi, Ukraina, som for tiden bor på Løten, Norge. Fra han var liten likte han å tegne og male, og i tenårene fanget graffiti og gatekunstens format og synlighet hans interesse.


www.lokkalykke.no

@street_art_oslo

Vi ses:)

Hilsen Hanne /Street Art Oslo og spent Løkka-lykke festivalsjef!

5 Likes

Hei dere!

Produksjonen av festivalen er i full sving og vi begynner å se kunstverkene ta form! (Ryktes også at noen allerede er ferdige).

@dish_kunst har som en del av sin kunst-praksis et “upcycling”-prosjekt, der hun tar i bruk tallerkener (a dish) for å skape sine særegne kunstinstallasjoner. Hvis dere ser litt ekstra godt etter ser dere nok noen av verkene hennes rundt på Løkka.

cfsn_art Har jobbet med sjablonger og har laget en triologi som er rettet mot Pride og 50 års markeringen av dekriminalisering av homofili i Norge. Dere kan lese mer om arbeidet hennes her.

@awat_serdashti er den første til å bli ferdig med veggmaleriet sitt, og det er hans største veggmaleri til dags dato (18 meter høyt og 180kvm stort. Ta en tur innom Nordmørgata 4, veggen er vanskelig å overse;)

Resten av kunstnerne er godt i gang og vel så det, og vi gleder oss til å ta imot nkt_dnvn i morgen.

Vi har gamle og nye med i teamet i år, og er veldig takknemlige for de flotte frivillige som har stilt opp.

Til slutt vil jeg minne om at publikumsprogrammet vårt begynner i morgen og dere er hjertelig velkommen! For mer informasjon om programmet og påmelding kan dere besøke https://lokkalykke.no/program/

Hilsen Eirin /Street Art Oslo:)

6 Likes