Mr. Brainwash - bare dritt eller verdt pengene?

Etter å ha sett Exit Through the Gift Shop gikk jeg (som mange andre) ut og kjøpte en rekke print, herunder mange fra Shepard Fairey og Mr. Brainwash.

Shepard Fairey er det få som snakker negativt om (litt rart etter min mening, da jeg på mange måter syntes han er overvurdert) - mens Mr. Brainwash alltid får gjennomgå. Han blir kalt en wannabe, kunst-profittør og kopiartist.

Hva er deres mening; både fra et kunst- og investeringsperspektiv? Er Mr. Brainwash-trykk verdt pengene? Tørr noen spå hvordan prisen på MBW-trykk utvikler seg f.eks. over de neste 10 årene?

Jeg lar et motiv fra hver av dem tale for seg, ingen tvil hvem jeg ville valgt.

Ingen som vet hvem som kommer til å holde seg best/stige i verdi. I mellomtiden er det du som skal ha det på veggen.

Han slapp nettopp ett nytt trykk, forresten. Oppdaget det nå. $500 USD på nettsidene hans.

Utsolgt på 10 sekunder som vanlig, så gikk det umiddelbart for $1000 USD på Ebay.com cirka 5 minutter senere.

Jeg vet ikke; jeg syntes dette trykket var ganske kult. På en god dag er Mr. Brainwash en eklektisk miks mellom street art og pop art.

Dritt etter min beskjedne mening. Men muligens en kan tjene penger på flippe dritten.

Hehe… Jeg ser poenget, men får jeg spørre hvorfor du sier det er dritt? Syntes du det er platt? Uintelligent? Kjedelig? Dårlig utført?

Brainwash var mye bedre før. Nye greiene hans er bare oppgulp av allerede oppbrukte ideer (sånn som 99% av resten av street art i dag). Kvaliteten på trykkene hans er det derimot ingenting å si på, en av de beste.

Alt det du sier😄

Enig med @Gard, spekulativt oppgulp, kun for å tjene penger. Men er selvsagt en smakssak, om noen har glede av kunsten til MBW er det helt greit for meg.

Kunst er 99% oppbrukte ideer… MBW melker kua med sine fargerike motiver som blir laget av andre og er høy på seg selv. Elsk eller hat type og det er sikkert noen som kjøper med hensikt å ha på veggen over lang tid :slight_smile:

Jeg liker en del av tingene hans selv. Har 4 trykk, hvor jeg liker to og ikke liker to:

  • Pow Pow! (dette trykket, kjøpte på Ebay nå)
  • Banana Split (litt tamt)
  • Going to New York
  • Art is not a Crime (ikke bra, bomkjøp)

Mr. Brainwash er en av grunnene til at street art har blitt så stort som det er blitt. Han er en av få innen sjangeren som har turt å satse og satt opp show, istedenfor å leve ut kunstnerskapet sitt ved å slippe mest mulig dårlig verk online i alskens versjoner. Han får ufortjent mye tyn, men på den annen side fortjener han det etter slippene de 2 siste årene. Mannen vet hvordan en setter opp et godt show som har gjort at han har fått masse presse og Oscar nominasjon med Exit Through The Gift Shop er heller ikke feil.

Noen eksempler på arbeidet hans som er ganske mye bedre enn det meste som gis ut i dag.http://www.globalarttraders.com/media/1435705200/1437346800/1437404833-abd51604a0c2ddd5272cc393c07f59d8.jpg

Trekker det ned at han ikke lager kunsten selv? Han har vel en hær av grafiske designere…

Det klinger jo ikke så godt i min ører, men det er flere av “de store” som ikke gjør noe særlig selv, for eksempel Damien Hirst.

Og Warhol, og Murakami, og Shephard Fairey, og Koons, og…

(ikke alle disse oppfyller utsagnet om at de “ikke gjør noe særlig selv”, men de bruker/brukte alle assistenter på store deler av utførelsen av kunstverket).

Ja, Koons høvlet nå iallefall over den pornodama sjøl :grinning:

Wow. Her har Brainwash assistentene hatt en dårlig Photoshop-dag. Grusomt.