"Ny kunst mandag"


#1

"Ny kunst mandagstråd"

For å presse oss litt til å dele flere kunstnere med hverandre på Kunstveggen tenkte jeg at det kunne være på plass med en “motivasjonstråd”
Tanken er at en deltager på Kunstveggen tar ansvar for å dele litt info om en kunstner som ikke er presentert her noe særlig tidligere.
Jeg begynner. Om noen kunne tenke seg å dele en ny kunstner neste mandag så foreslår man seg selv. Mens man venter på ny kunstner, kan den allerede presenterte diskuteres, kritiseres og hylles. Kansje dør tråden stille ut, eller kanskje får vi se noen kunstnere vi ikke har sett tidligere.

Mandagens kunstner:

Emily Mae Smith
https://www.emilymaesmith.com/

Jeg falt for Smith`s kunst nå nylig. Så et bilde på Instagram og digga det med en gang. Hun bruker mye symbolikk, og flere skriver at hun er opptatt av aktuelle temaer som kjønn, seksualisering, vold og kapitalisme. Hun snakkes inn i sjangre som pop art, surrealisme og symbolisme.

Selv elsker jeg fargebruken hennes, og de merkelige litt creepy pinnefigurene inspirert av Disney. Noen av bildene gir meg en vanvittig 80 talls følelse. Det er kanskje bare bra for oss som er født på den tiden?

Emily Mae Smith skal ha sin neste utstilling hos Galleri Perrotin i Tokyo.

Se så deilige bilder da!

Håper noen har lyst til å vise frem en kunstner neste mandag :slight_smile:


#2

De merkelige litt creepy pinnefigurene som du beskriver minnet meg om filmen “Sausage party” :sweat_smile:


#3

Bra initiativ!


#4

Er det en film jeg ikke burde google på jobb? :smile:


#5

Hehe den er harmløs, men ikke særlig bra for det


#6

:joy::joy:


#7

Veldig bra @Heim :ok_hand:


#8

Jeg tenker at tennene i dette bildet representerer mennesket… Tornene strammes og blodet drypper som følge av menneskers handlinger. Det blå kan kanskje symbolisere den rene naturen? Sammen med “tremønsteret” i bakgrunnen. Formen det blå får når tornene strammer ligner et timeglass. Kanskje noe om at tiden er i ferd med å renne ut?

Haha, hva vet jeg. Noen andre som har andre tolkninger?


#9

Ettersom ingen har meldt seg på så kjører jeg en runde til.

Denne ukens kunstner er:

Jonathan Chapline

http://www.jonathanchapline.com/work

Jonathan Chapline er en annen kunstner som ligger innefor fargebruk som pleaser mine øyne. Så vidt jeg har forstått produseres motivene digitalt, men Chapline maler disse for hånd som avslutning på prosessen. Er det noe symbolikk i bildene? Prøver han å fortelle en historie? Eller ønsker han mer å formidle en spesiell stemning. Jeg aner ikke.

Er det noen her som kjenner til Chapline som vet mer?


#10

Joyce Pensato

Joyce melder seg inn i klubben med kunsterne som er opptatt av tegneserier og tegneseriehelter. Hun har kanskje et litt mer “disturbing” uttrykk enn mange andre. Fascinerende. Det går mye i sort hvitt og kull. Hun laget også en edition skulptur jeg prøvde å få tak i, men dessverre var den borte på null komma niks. I prosessen fant jeg ut at hun til tross for å ha slått igjennom ganske sent, nå selger bildene sine til priser de fleste bare kan drømme om. Virker som en kul dame.

Joyce1

Joyce4


#11

Tusen takk for denne tråden Heim, ligger an til å bli blandt kunstveggens absolutt beste!


#12

Takk for det. Bare å slenge seg på! Vil gjerne se noe nytt :slight_smile: