Over 200 kunstverk med utrop 1 krone!

https://www.skanfil.no/LotMenu?N=1010011005&AUCTIONID=EVT%2F100084&SORTBY=LOTNO&SEARCHMODE=1&WGR=AUCTION

Skanfils Heureka-auksjon nr. 10 ble lagt ut på fredag 24/5. Her finner man over 200 kunstverk uten minstepris, samt klokker, smykker, gull, sølv og andre samlerverdige gjenstander.

Joachim

1 Like

Skulle hatt mer info om norske auksjoner her, flott bidrag Joachim!

1 Like

Tusen takk.

Vi har 4 årlige Heureka-auksjoner i Haugesund, og det er alltid mange kunst-relaterte objekter. Vi prøver normalt å legge alt ut til 1 krone, men noen få objekter er det minstepris på, og de er på Heureka+ avdelingen. Der finner man i dag flotte malerier av både Jakob Weidemann, Josef Willroider, Ferdinand Kjerulf Tranaas og Fredrik Borgen samt et litografi av Frans Widerberg:

https://www.skanfil.no/LotMenu?N=10100110051011&AUCTIONID=EVT%2F100084&SORTBY=LOTNO&SEARCHMODE=1&WGR=AUCTION

Joachim

Er det forresten noen her inne som kjenner til Josef Willroider og om det er enkelt eller vanskelig å få omsatt hans malerier på det norske markedet?

Ligger ute for 40 000 kr. Auksjonen avsluttes lørdag 15/6:

https://www.skanfil.no/LotDetail?l=LOT/2046108

Joachim

Auksjonsobjektene befinner seg i Haugesund, så når de ikke kan sees på forhånd og det går på 23 prosent avgift + frakt, skal man nok lete godt for å gjøre et kupp i den samlingen som frembys på nettsiden.

Neida, Haugesund er jo ikke verdens navle. De fleste kjøperne befinner seg utenfor vårt område og får ikke sett objektene live. Da er det viktig med gode bilder av objektene.

Men vi mener uansett at folk kan gjøre mange gode kjøp på en rekke kunst-objekter på denne auksjonen. Ihvertfall med tanke på utropsprisen.

Til info så er kunst en momsbelagt vare, slik at det også kommer moms av salæret på kjøpet, så du betaler 23 % * 1,25 = 28,75 % salær. For billedkunst med tilslag over kr 2000,- tillegges dessuten 5 % kunstneravgift. Selv om det er en del avgifter forbundet med eventuelle kjøp, så ender du jo som regel opp med en pris som ligger i en helt annen skala enn du får gjennom kjøp hos f.eks. galleriene.

Joachim

1 Like

Jada, det er sikkert mye bra innimellom. Lykke til med auksjonen! Jeg vil imidlertid råde Skanfil til å droppe subjektive påstander av typen “flott” og “koselig” i beskrivelsen av kunst, som jeg ser noen steder. Jo mer nøktern, nøyaktig og faktapreget beskrivelse, jo mer fristende er det å kjøpe på nett.

Ja, jeg kan være delvis enig at slike superlativer går det fort litt “inflasjon” i om man bruker det for ofte. Det bør spares til de ekstra spesielle/flotte kunstverkene.

Da vil jeg bare minne om at auksjonen avholdes i morgen og at det er en rekke objekter som fortsatt har lave utropspriser:

https://www.skanfil.no/LotMenu?N=1010011005&AUCTIONID=EVT%2F100084&SORTBY=LOTNO&SEARCHMODE=1&WGR=AUCTION

Joachim

Dette emnet ble automatisk lukket 14 dager etter siste svar. Nye svar er ikke lenger tillatt.