"Syrefri" bakpapp og passepartout vs. ISO 9706

Pratet med en papirkonservator og da kom vi inn på innramming og viktighet av å passe på at bakpapp og passepartout var iht. ISO 9706 hvis trykket var i henhold til samme standard, da “syrefri” begrepet var vidt.

Er det noen som har vært borte i “problemstillingen”, hvis det er en problemstilling i det heletatt eller bare har noen innspill?

2 Likes

Verdt å nevne når jeg spurte innrammer (brukt av flere her inne) var de ukjent med ISO standarden, så derfor går jeg ut litt søkende her

2 Likes

ISO standarden gjelder for dokumentpapir og spesifikt ikke for kartong/papp etc slik som PP.

Man kan bruke ISO-standarden som delvis referanse for den delen av ISO-standarden som går på kjemisk innhold i papiret som er relevant for at papiret er nøytralt nok og ikke vil virke negativt på annet papir som PP er i kontakt med.

Mao finner man ikke PP som er sertifisert eller er iht denne ISO-standarden.

«Specifies the requirements for permanent paper intended for documents given in terms of minimum strength measured by a tear test, minimum content of substance (such as calcium carbonate) that neutralize acid action measured by the alkali reserve, maximum content of easily oxidized material measured by the kappa number, maximum and minimum pH values of a cold water extract of the paper. Is applicable to unprinted papers. Is not applicable to boards.»

7 Likes

Takk for ryddig avklaring :+1:t3:

1 Like