Trenger tips til innramming

Dette bilde skal sendes inn til en konkurranse. Er 70x100

Jeg skal få det innrammet men er så usikker på hva jeg skal velge. Eneste kriteriet galleriet har sagt er at må være plexiglass.

Noen forslag?

Hva med en hvit eller sort vanlig ramme?

Her ser du hvordan det ser ut på Sandbergs foto, film nederst i artikkelen:

Jeg er også keen på å finne noen som rammer inn med høykvalitets pleksiglass! Jeg kjøpte et KAWS trykk med såkalt “museumskvalitet pleksiglass” (fra USA), og det er faktisk like bra, eller bedre, enn ordinært glass. Det er anti-refleksivt, UV-beskyttet og selvfølgelig uknuselig, noe som gir ekstra trygghet med tanke på bilder som kan falle ned fra veggen og ødelegge trykket.

Norge har ikke fått øynene opp for plexi enda. I USA ser de nesten rart på deg når du spør etter glass. Trøbbelet med det plexiglasset du snakker om er at det får antirefleksglass til å se billig ut.

2 Likes

Bjarne Bare
http://www.barebjarne.no/imagery/work/bjarnebare_syzygy_2016_1.jpg

1 Like

Har vurdert hvit men redd for at det kanskje ikke passer helt, vil den ta oppmerksomheten.

Bilde er 70x100.

Har dere noe erfaring med rammer når det kommer til innsendelse av bilde til konkurranser? Tror du dommeren vil bedømme bilde etter kvaliteten på rammen?

Er plexiglass billigere?

Her er glasset jeg regner med de snakker om: http://tru-vue.com/solution/museum-glass/. Sist gang jeg kjøpte det for et par år siden kostet det over 10 000 kroner per kvadratmeter. Mener det har blitt en del billigere nå, men vet ikke sikkert.

1 Like

Litt usikker på plexiglass priser, men det er mye lettere som er veldig deilig på storformat.

Til 10000 kr er pr kvm er det vel naturlig at rammemakerere eller fotografer ikke har lageret fullt av dette materialet, men holder seg til ar(t)-glass. Og 1 kvm blir det jo fort på helt ordinære størrelser. Men til ditt spørsmål,så vil jeg jo tro at fotoet er i fokus,og rammen bør bli som en forlengelse på en måte av bilde.