Bergen - hva og hvor?

Hei.

Skal en tur til Bergen 30 okt - 2 nov. Aldri vært i Bergen før…
Håper å få sett litt street art både inne og ute på lørdagen.

Har dere tips til gallerier og gater som bør besøkes setter jeg stor pris på det ! :smile:

Her er en eldre oversikt over verkene til Dolk (flereav disse er dog borte i dag): http://www3.bergen.kommune.no/BKSAK_filer/bksak\0\VEDLEGG\2013293431-4092384.pdf

Motveggen dekker også mye annen gatekunst i Bergen: http://www.motveggen.com/

Du kan jo sjekke ut Galleri Geo: http://gallerigeo.no/

Anbefaler deg også KODE Samtid (Kunstmuseene i Bergen): http://kodebergen.no/utstillinger/kode-samtid. De har mye bra, ink. en vill original av “Selvportrettet” til Pushwagner.

Les også denne saken før du drar til byen; http://www.kunstveggen.no/da-banksy-var-i-bergen/

God tur! :wink:

1 Like

Finnes en del å se i området i og rundt Skostredet. Stikk innom Gategalleriet i samme slengen, så får du hilst på Azidops også.

2 Likes

Er det liv i Galleri Geo? Var innom to ganger for noen uker siden innenfor åpningstiden, men ble møtt av lukkede dører og mørke lokaler.

Bor ikke i Bergen lengre, men virker i allefall som om de er aktive på facebook. Kan jo høre om de har noen tips til Bergen, eller hva @GalleriGEO?

@Itspersonal @Gulosten Joda full fres her, var bare det at vi var i Stavanger den uken ( kunne kanskje ha skrevet det på en lapp på døren i tillegg ). Kom gjerne innom å ta en kopp kaffe hos oss :slight_smile:

1 Like

Du er også velkommen til Gategalleriet i Kong Oscars gate 26. Tir-Fre 11-17 og lørdag 11-16. Hadde du kommet litt senere hadde du fått med deg 20+ ekstra verk fra lokale og nasjonale gatekunstere en gang i oktober (ops, det var en hemmelighet)

Kan også tipse om galleri Bart i domkirkegaten 8, selv om de desverre er litt vel fleksible på åpningstid.

1 Like

Hvis du går deg en tur fra ca nye sandviksveien 47 langs i samme gate frem til du kommer til skuteviksveien. Da får du med deg 2 av AFK(tror jeg) sine nye verk, Dolk er malt over. Følger opp skuteviksveien oppover da får du med en av Bergens koseligste gater. Kommer opp til 7/11 og går over i stølegaten der du vil se det nyeste prosjektet til BART. De har laget verk i nesten hele gaten ned til Øvregaten. Herfra går du bort i Kong Oscars gate, kan ta en prat med Azi på Gategalleriet. Går videre derfra igjennom skostredet og går opp til christian michelsensgate og Galleri Geo. Derfra går du ned til Lille Lungårdsvann, dette kommer ikke med på bildet pga googles begrensninger. Her er det et bra verk i Lars Hilles Gate, men det er også her mesteparten eller alle Kode museene ligger.

3 Likes

Fra christian michelsens gate og galleri geo er det også mulig å ta turen innom sverresgate for å se det store verket til BART og evt. Neumannsgate for å se Jerna før man går videre til Lille Lungårdsvannet.

Veldig bra tråd! Blir utrolig fristet til å dra til Bergen… Hadde vært kult med Kunstvegen Street art/kunst guide for Stavanger og Bergen… Det jeg har sett av «street art» i Oslo, er sauen til La Stå ved popop, Dolk ‘veggen’ til Fineart og noen få utstillinger (Whatson & DDD)… :sleepy:

1 Like

Takk til dere alle for mange gode tips ! @Sake sin guide vil bli fulgt til punkt og prikke.

Jeg skal til Bergen 30. oktober @azidops, så da håper jeg å få med meg ‘hemmeligheten’.

Konge helg i Bergen! Mye fint å se på både ute og inne, så det anbefales alle å ta seg en tur. :slight_smile:

1 Like

Noen “høydare”?

1 Like

Det artigste var å se at det er mye kunst i gatene, både av for meg kjente og ukjente kunstnere. Jeg ble ikke “ferdig” så det blir helt klart flere turer. :slight_smile:

6 Likes

Bilder fra venstre, øverste rad:

  1. Pøbel - Kid (På Kode Kunstmuseum i Lars Hilles gate)
  2. Dolk - Heart man (under vinduet til Lille Escalon ved Konsertpaleet)
  3. Vest - husker ikke navn (ved inngangsdøren til matbutikken Extra i Marken)
  4. Dolk - Protesting Baby (På Kode Kunstmuseum i Lars Hilles gate)

Bilder fra venstre, nederste rad:
5. Dot Dot Dot - La Linea (Bergen Kjøtt)
6. Martin Whatson - High up (Bergen Kjøtt)
7. Dolk - Heart Phone (enten den i bakgården til Garage eller den på veg opp til Nygårdshøyden)
8. Martin Whatson - Eternal Reflection (Bergen Kjøtt)

6 Likes