Reparere skadet maleri

Hei er det noen som kjenner eller kan anbefale noen som kan reparere et skadet maleri i Bergens området?

1 Like

Kan anbefale Marie-Louise Lorentzen som jobber som konservator på UiB på det sterkeste. Hun er knall flink og super hyggelig. Hun har email marie-louise.lorentzen@uib.no. Jeg ble anbefalt henne fra @azidops tilbake i tid så jeg vet han går god for henne også.

1 Like

Ekaterina er god på papir.
Gamle Reidar Rosenvinge som drev Rosenvinge kunst i Kong Oscars gate er veldig god på lerret. Tror han fortsatt driver litt business hjemmefra.

1 Like

Tonne galleri i Oslo er veldig gode

Vi hos Galleri Günther og Rammemakeren AS ( Roald Sundal ) holder til på Stord og har det siste året spisset oss inn mot reperasjoner og restaurering av både eldre og nyere malerier.

Vi jobber også med innramming eller reperasjon/restaurering av unike rammer
Har du et gammelt kunstverk med en veldig spesiell ramme som kanskje har gått i bakken og fått seg et hakk, evt mistet en bit så er vi mer enn glad for å hjelpe deg. Vi kan fikse det meste.

Det hender ofte at vi får inn eldre klassiske malerier fra kunstsamlere som feks har rammer som er gullfarget og som har ornamenterte detaljer skåret inn i treet for hånd. Selv er disse rammene med håndskjærte detaljer min favoritt om det passer til verket. Er gøy å se rammer som virkelig er kunst i seg selv, desverre er mange av rammene som er laget på 1800 til tidlig 1900 tallet skadet på en eller annen måte. Vi kan støpe de fleste detaljer til rammene og få hele verket tilabke i så original stand som mulig. For hundre + år siden brukte mange kunstnere og rammemakere tremateriale som ikke hadde tørket helt. Treverk lever sitt eget liv over årene som går om materialet rammen er laget av ikke har blitt godt nok tørket. Beveger treverket seg alt for mye kan du risikere at deler av rammen bøyer seg, som også kan resultere i at treet sprekker. Her kan deler av rammen knekke av om du er uheldig.
Dette er ikke noe som skjer med de nyere rammene som blir laget ettersom de fleste rammemakere slik som oss bestiller utstyr av topp kvalitet fra profesjonelle leverandører av rammelist og glass

Vi holder til på Stord.
Har du en skade på et kunstverk eller en ramme som du ønsker få fikset så ta kontakt med oss for et uforpliktende tilbud hvor vi kan se på bildene du oversender oss.
Gjerne send oss en 5-7 fotografi fra ulike vinkler av skaden/skadene som du ønsker få fikset og send til mailadr: gallerigunther@hotmail.com
Mvh