Vegard Vinge

Litt banan og lit :zipper_mouth_face:

1 Like

Dette er latterlig. Tenk hva en talentfull ung kunstner kunne utrettet med 3 mill?? 37 mill over 12 Är rett i dass bokstavelig talt er et ekstremt godt eksempel pÄ at velferdsstaten mÄ begynne Ä sette krav til dem som fÄr stÞtte.

1 Like

KulturrĂ„det sĂžker Ă„rlig stĂžtte pĂ„ 3 milliarder og fĂ„r som regel rundt 1,5 milliarder som ekspertene skal fordele til stipend og bidra til bra kultur. SĂ„ dette er jo bare en liten drĂ„pe i havet av hva som slĂžses bort i inn- og utlandet og dette promoteres som «norgesreklame» i et ukjent teater i Berlin og noen fĂ„ forestillinger pĂ„ Black box i Oslo for Ă„ bevare stĂžtten. Å sette seg inn i denne saken og historien bak kulturrĂ„det blir som en scene i «a beautiful mind» hvor man blir litt «lost». Synes Ă„ huske at NuArt har uttalt seg om at det finnes ingen mulighet til Ă„ sĂžke stĂžtte til gatekunst fra KulturrĂ„det


Vegard Vinge er en viktig stemme innenfor norsk scenekunst og en fantastisk promotĂžr for Norge. Han har tidligere nesten utelukkende gjort versjoner av Ibsen, der forestillingene varer i opp mot 12t. Han har over flere Ă„r driftet et teater i Berlin med fulle hus hver kveld der Ibsen settes opp. Å se et stykke av Vinge har lenge stĂ„tt pĂ„ Ăžnskelisten, men har dessverre ikke hatt mulighet enda.

Saken i Nettavisen er utrolig tullete da den baserer seg pÄ nordmenns iboende kulturskeptisisme. Et lite klipp med en kunstner, tatt ut av sammenheng, der han gjÞr noe rart er alt som skal til for Ä sette i gang en negativ diskusjon.

4 Likes

Takk for et godt og nyanserende innlegg, Gard.