Vegard Vinge

Litt banan og lit :zipper_mouth_face:

https://www.nettavisen.no/okonomi/spruter-maling-ut-rumpa---far-37-millioner-i-kunststotte/3423893280.html

1 Like

Dette er latterlig. Tenk hva en talentfull ung kunstner kunne utrettet med 3 mill?? 37 mill over 12 år rett i dass bokstavelig talt er et ekstremt godt eksempel på at velferdsstaten må begynne å sette krav til dem som får støtte.

1 Like

Kulturrådet søker årlig støtte på 3 milliarder og får som regel rundt 1,5 milliarder som ekspertene skal fordele til stipend og bidra til bra kultur. Så dette er jo bare en liten dråpe i havet av hva som sløses bort i inn- og utlandet og dette promoteres som «norgesreklame» i et ukjent teater i Berlin og noen få forestillinger på Black box i Oslo for å bevare støtten. Å sette seg inn i denne saken og historien bak kulturrådet blir som en scene i «a beautiful mind» hvor man blir litt «lost». Synes å huske at NuArt har uttalt seg om at det finnes ingen mulighet til å søke støtte til gatekunst fra Kulturrådet…

Vegard Vinge er en viktig stemme innenfor norsk scenekunst og en fantastisk promotør for Norge. Han har tidligere nesten utelukkende gjort versjoner av Ibsen, der forestillingene varer i opp mot 12t. Han har over flere år driftet et teater i Berlin med fulle hus hver kveld der Ibsen settes opp. Å se et stykke av Vinge har lenge stått på ønskelisten, men har dessverre ikke hatt mulighet enda.

Saken i Nettavisen er utrolig tullete da den baserer seg på nordmenns iboende kulturskeptisisme. Et lite klipp med en kunstner, tatt ut av sammenheng, der han gjør noe rart er alt som skal til for å sette i gang en negativ diskusjon.

4 Likes

Takk for et godt og nyanserende innlegg, Gard.